Wat gaat de beurs deze week doen?

14
197341
Beursverwachting AEX

Vorige weekendanalyse: Hoger. Veel meer valt er eigenlijk niet van te zeggen. Toch weer een soort eindejaarsrally? Daar zag het niet meer naar uit.

Beursweekverwachting van 3 december 2023:

AEX (Daggrafiek):

Vorige week door Corona geen analyse – het heerst. Toen 758,5 nu 771,4 dat is 13 punten in twee weken. Niet vreselijk veel maar het gaat mooi verder en de daggrafiek ziet er uitstekend uit.

AEX (Weekgrafiek):

Prachtig in de candles, een klassieke eindejaarsrally. Alle indicatoren wijzen ook recht naar boven, behalve de belangrijkste: de MACD. Ja, die wordt nu met moeite positief maar die blijft toch flink achter. Conclusie: de rally wordt eruit geperst. Omdat het nu eenmaal moet.

DAX:

Een enorme rally. Met een stevig achterblijvende MACD. Je kunt zeggen: dan kan die MACD nog flink stijgen, ruimte genoeg. Zo kun je het ook zien. Het is in elk geval vreemd. Intussen staat de DAX wel op zijn alltime high. En een uitbraak boven de 16.300 is bezig.

DOW JONES:

Hop. Bezig uit te breken boven kanaal AA3. Alle indicatoren wijzen recht omhoog en warempel, hier is de MACD gezond.

Nasdaq:

Al vaker schreef ik dat hier de MACD kalm aan doet en deze week leidt dat tot een wat zwakke candle. Gezond staat het wel. Laten we zeggen: kalm verder stijgen.

Bitcoin:

Rustig, rustig verder. MACD goed, dus verder stijgen in kanaal LL2 en nu proberen boven 38.200 te nestelen. De weerstand van L2 komt eraan. Daar kan pauze worden verwacht, maar als het goed is dan vormt de 38.200 daar wel een goede bodem.

Verwachting:
De DOW ligt er nu het sterkste bij. De Nasdaq aarzelt even en daardoor blijven wij achter bij de DAX. DOW en DAX op topniveaus. De DOW zal zo te zien verder stijgen en dan gaan wij waarschijnlijk wel weer mee. De verwachting is dus hoger, bij een MACD die boeiend blijft. Heeft hij veel ruimte – of is hij gewoon zwak?

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email

14 REACTIES

  1. Beste Peter,

    Alphabet bevindt zich sinds een dubbele top op 152 (november 2021, eind januari 2022) in een dalende trend. Er is nu een jaar later op 85 een dubbele bodem gezet (eind oktober 2022, begin januari 2023). Er is sindsdien begonnen aan een voorzichtig herstel. Echter, de top van dat herstel op 107 is nog steeds een lagere top binnen de dalende trend. De lijn op 107 vormt een belangrijke steun/weerstandslijn. Momenteel dus een weerstand. Daarbij staan de indicatoren momenteel ook nog steeds zwak (waarbij MACD negatief). Pas boven de 107 (en dan zijn we ook boven de MA50 in de weekgrafiek) is er een reden om Alphabet voorzichtig weer te gaan kopen. Overigens is de MA200 in de weekgrafiek al die tijd wel positief gebleven.

  2. Als een wijziging van de trend in de daggrafiek zich eerder aandient in de uurgrafiek dan in de daggrafiek zelf, zal deze benadering naar ik veronderstel ook voor bv. de trend in de weekgrafiek betekenen dat een wijziging van die trend reeds voorafgegaan zal worden door een wijziging van de trend in de daggrafiek; evt. aanvulling op/verbetering van deze opvatting is voor mij welkom.
    Mijn dank voor uw welkome analyses!

  3. Beste Rob, dank voor je positieve commentaar. Je hebt zeker een punt dat wijzigingen zich eerder aankondigen in de daggrafiek. Daar staat tegenover dat de daggrafiek grilliger van karakter is dan de meer trendvaste weekgrafiek. Daar let ik meestal meer op.
    Franciscus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.