VectorVest

Al meer dan 10 jaar de aandelenmarkt overtreffen? Kan dat?

Veel beleggers willen leren hoe ze het zelf beter kunnen doen dan de aandelenmarkt. Voor velen is dat lastig omdat ze de volgende fouten maken.

  • Of ze kiezen de verkeerde aandelen; 
  • Of ze kiezen de juiste aandelen op het verkeerde moment; 
  • Of ze houden de juiste aandelen te lang aan en laten de opgebouwde winst weer verdampen.

Ik ontdekte een hele eenvoudige, rechtlijnige, duurzame strategie voor aandelen op de Europese markt met VectorVest. Het zijn maar drie stappen:

Stap 1: Stap pas in de markt met een “Confirmed Call up“; dit is een merkgebonden, conservatief marktsignaal van VectorVest dat aangeeft dat de markt een bullish-periode tegemoet gaat.
Stap 2: Koop tien aandelen met de beste combinatie van “Value, Safety en Timing” (we meten dit met de VST-indicator binnen het programma VectorVest)
Stap 3: verlaat de markt met een “Confirmed Call Down” signaal en ga cash totdat de markt u een ander “Confirmed” signaal geeft om weer in te stappen.
Dat is in feite alles.

Ik ben altijd terughoudend over strategieën die op korte termijn een goed rendement opleveren, omdat ze veelal niet goed werken als het beursklimaat plots verandert.

Daarom heb ik deze aanpak gedurende meer dan 10 jaar tot augustus 2006 gevolgd. Bedenk dat de markt toen erg overgewaardeerd was.

Dit zijn de resultaten:
(a) Jaarlijks rendement 16,1%
(b) Startkapitaal van € 100k groeide uit naar € 289k
(c) Geen pijn in de slechte jaren van 2007/2008

Zelf testen?

Misschien wilt u de VST-indicator (Value Safety Timing) van uw eigen favoriete aandelen  testen? Ga uw gang en klik hier om je eigen gratis aandelenanalyse te krijgen en zie wat VectorVest over uw aandelen zegt.

Kennismaken met VectorVest?

Bezoek dan een van de vele gratis seminars die maandelijks worden gehouden in Nederland en België onder leiding van Tom van Noyen. Deelname is geheel gratis, maar aanmelden is verplicht. Kijk hier voor de komende evenementen van VectorVest

Susan Hayes Culleton
Managing Director
VectorVest Europe

www.vectorvest.nl

Print Friendly, PDF & Email