test 29-8

Verwachting vorige week
“De beleggers lijken mijn eerdere advies te volgen: zo erg is dat taperen niet. Maar toch kijk ik er zelf verbaasd naar. De DOW, de S&P en de CAC40 hebben het tijdelijk moeilijk. Beste jongetje AEX houdt de moed erin en kan volgende week toch weer wat hoger.”

Beursweekverwachting van zondag 29 augustus 2021

AEX (Maandgrafiek):

Woensdag is de maand om. We kunnen kijken waar het heengaat. Welnu: uitstekend. AEX op alltime-high en de indicatoren uitstekend. Kracht in de candles: gaat gewoon verder omhoog.

AEX (daggrafiek):

Vrijdag 16.00 sprak Powell en hij stelde de beleggers geheel gerust: de situatie is nog niet goed genoeg om nu te gaan taperen en indien we wel gaan taperen dan doen we dat voorzichtig.

De daggrafiek vond deze week kwee keer steun op trendlijntje E. De echte keuze komt bij lijn D boven de 800 punten: blijven we in CD of gaan we hoger in EF?
Indicatoren prima, MACD crost weer voorzichtig omhoog en de RSI wil warempel aan de overboughtzone beginnen. Dus het echte vuurwerk moet nog komen.

AEX (weekgrafiek):

Hop. Wat een kracht weer. RSI al een tijd overbought in de weekgrafiek. Nog geen teken dat hij daar weg wil.

Dow Jones (Maandgrafiek):

Duidelijk minder vaart dan onze krachtpatser AEX. Maar wel wederom hoger en de indicatoren uitzonderlijk sterk, vooral de erg hoge MACD. Ok hier wil de RSI overbought worden. Op weg naar B2 bij 39.000.

Dow Jones (weekgrafiek):

Kalm hoger. Inderdaad klem gebleven tussen P3 en P. De RSI krult wat omhoog, het wachten is op het weer omhoog draaien van MACD en Stochastics. Hoe dan ook: kan rustig verder.

Nasdaq 100 (Maandgrafiek):

Het wordt een rare grafiek onderhand. En dan dat wiggetje nog. De uitbraak boven B2 werd meteen (“meteen” is hier een periode van drie maanden) succesvol teruggetest. Was die test voldoende of leidt de wig tot een nieuwe test? Waarbij 12.300 meteen weer de steun is? De MACD staat echt krankzinnig hoog dus die mag echt wel eens afkoelen. Maar de RSI (overbought) en de Stochastics staan gewoon prima.
Een wig en dan ook nog september voor de deur: vaak onrust in september en dan begint de rally in oktober. Dat zou een scenario kunnen zijn. Maar meest waarschijnlijk is toch: gewoon verder stijgen, dan maar omhoog uit de wig.

Nasdaq 100 (weekgrafiek):

De Nasdaq doet het weer beter dan de DOW. Hier wel uit het nauwe kanaaltje en weer terug in hoofdkanaal R3R. Alle indicatoren draaien naar boven. Moneyflow (niet getoond) heel hoog. Gezond dus.

Bitcoin (Maandgrafiek):

Bij de Coins rekent iedereen zich weer rijk. De maandgrafiek van Bitcoin is dan ook goed. Een stijgende trend en een heel hoge MACD. Kijken we wat closer dan is de MACD wel aan het toppen en is de Stochastics al een tijd geleden naar beneden gecrost. Maar al met al zou je hier toch denken: op weg naar de 61.000.

Bitcoin (Weekgrafiek):

 De weekgrafiek deed wat ik dacht: die lijkt hier te toppen. De indicatoren bleven immers ver achter. Inmiddels is echter de Stochastics de afgelopen week flink hoger gekomen. Met de positieve maandgrafiek in het hoofd word ik dan toch wat voorzichtiger over hier al een top. Het kan nog een tijdje wat doorstijgen. Maar in de weekgrafiek lijkt de 58.900 toch wel heel ver. Ik houd het op de vorming van een lagere top.

Verwachting
De AEX steeg vrijdag bijna zeven punten en in de VS was ook alles groen. Maar eerlijk gezegd viel de reactie op Powell me wat tegen. Beleggers vinden toch dat alles al hoog staat, zijn bezorgd over de Deltavariant en gaan nu weer wachten op het banenrapport van de VS op vrijdag. Dat zal best, maar intussen is de verwachting wel dat we volgende week, opnieuw, weer hoger gaan.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

 

Print Friendly, PDF & Email