Moneymanagement: van verlies naar winst

0
8035

Moneymanagement

Money Management is ongelooflijk belangrijk als u gaat beleggen. Het is in feite niets anders dan op een verstandige manier met uw geld omgaan. Dat doet u al zult u waarschijnlijk denken, maar heel veel beleggers veranderen als ze gaan beleggen van een verstandig mens in een ongeleid projectiel en nemen onverstandige beslissingen. Er zijn veel boeken over dit onderwerp geschreven, maar hieronder zijn de belangrijkste tips samengevat.

1. Bepaal vooraf met welk deel van uw vermogen u wilt gaan beleggen of speculeren. Zet het deel waarmee u niet wilt beleggen veilig op een spaarrekening

2. Beleg nooit met geleend geld, of geld dat u in de nabije toekomst nodig zou kunnen hebben voor uw levensonderhoud

3. Bepaal van te voren uw risico. Dat wil zeggen dat u van te voren voor uzelf bepaalt op welk moment u de winst incasseert en op welk moment u uw verlies neemt.

4. Wees niet bang om verlies te nemen. Verliezen horen nu eenmaal bij het beleggen. Veel beleggers blijven veel te lang in een kansloze verliesgevende positie zitten, terwijl ze beter dat geld al veel eerder in iets nieuws hadden kunnen investeren. En vergeet ook vooral niet om op tijd winst te nemen. “Van winstnemen is nog nooit iemand armer geworden” luidt een bekende beurswijsheid.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting
Print Friendly, PDF & Email

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.