Over ons

Je bent hier:
Eurofuture wordt gerund door Peter van Dodeweerd en Franciscus Roorda

Franciscus Roorda

Mijn fascinatie voor beleggen is eigenlijk hoe de financiële markten reageren op geopolitieke ontwikkelingen. Dat maakt het beleggen boeiend. Toen ik begon met beleggen stopte ik mijn geld in een aandelenfonds en begon te studeren. Want het ging wel om mijn geld en ik wilde daar bovenop zitten.

Ik kwam er al snel achter dat fundamentele analyse niets voor mij is. Ik ben geen econoom en ik heb geen zin om jaarstukken te gaan bestuderen. Bovendien werd me duidelijk dat de adviezen van fundamentele analisten veel te vaak niet uitkwamen. Ik leerde ook dat er zoiets als technische analyse was. Het bestuderen van de grafieken van aandelen. En daar ging een wereld voor me open. Dat vond ik leuk om te doen en het leidde nog tot resultaat ook.

Mensen die mij kennen weten één ding zeker: hij houdt niet van half werk, hij gaat tot de bodem. Grafieken werden mijn grote passie en nu besteed ik al een groot aantal jaren dagelijks meerdere uren aan technische analyse. Welke patronen zie ik? Welke indicatoren zijn voor mij goed bruikbaar? Kan ik ze maken hoe ik ze hebben wil door ze zelf te programmeren? Welke systemen werken goed?

In 2006 kwam ik in contact met Eurofuture en ik begon met het publiceren van mijn wekelijkse verwachting voor de beurzen. Wat me aansprak bij Peter en Glenn was het feit dat zij ook gewone beleggers waren. Geen bankmensen met “praatjes” maar gewoon open en eerlijk. Met een zeker idealisme, de particuliere belegger is maar al te vaak de klos en betaalt daarvoor ook nog eens de hoofdprijs. Dat kan ook anders.

sqr021-col1
sqr021-col2
sqr031-col1
sqr031-col2

Peter van Dodeweerd

Ik beleg al sinds mijn 17e jaar toen ik van mijn vader mijn eerste aandelen kreeg met de boodschap: “Zorg dat je er meer van maakt!”. En dat lukte vrij aardig. Door de koersen van aandelen in de krant te volgen, ontdekte ik dat aandelen vrijwel altijd in trends bewegen en dat er mooie momenten zijn om te kopen, maar ook om te verkopen.

Toen ik na een aantal jaren een deel van mijn geld bij een vermogensbeheerder had ondergebracht en ontevreden was over de resultaten (en vooral de kosten), besloot ik het toch maar weer helemaal zelf te gaan doen met de kennis en ervaring van de technische analyse die ik in de loop der jaren had opgedaan. Ik kocht mijn eerste technische analyse pakket en stapte van aandelen over op opties en daarna futures.

Met een zelf ontwikkeld systeem startte ik samen met Glenn Lijesen in 2002 Eurofuture en bedienden we klanten van sms-berichten en e-mails over de beurstransacties die wij deden.
In 2006 nam Franciscus Roorda zijn rol over, maar Glenn bleef nog jaren op afstand verbonden met Eurofuture totdat hij in 2015 veel te vroeg overleed.

Met de opkomst van snelle computers, algoritmes en robottrading bleek de techniek van sms-jes na een aantal jaren verouderd te zijn en zijn we op zoek gegaan naar een meer moderne systematiek om onze beleggingsresultaten te delen met klanten. Klanten kunnen nu hun rekening direct koppelen en de transacties geheel geautomatiseerd laten kopiëren naar hun eigen rekening om zo dezelfde resultaten te behalen.

Binnen Eurofuture ben ik verantwoordelijk voor de marketing, website, financiën en de klantcontacten. Samen met Franciscus steek ik veel tijd in het ontwikkelen van nieuwe systemen die de markt kunnen verslaan. Daarnaast ben ik voor eigen rekening en risico daytrader en ben ik verantwoordelijk voor het Eurofuture Daytrading Systeem (later meer info)