Nieuwsbrief van 9 augustus 2015

Analyse weekend 9 augustus 2015

AEX-verwachting deze week: komkommertijd, dus zijwaarts…

Daggrafiek AEX

2015 9 aug AEX

Lezers, de verwachting was: “De ondertoon blijft positief. Het lijkt wat hoger te willen.” Waarbij ik aantekende “Ik heb de indruk dat de wereldeconomie niet echt in de rallystand staat”. In zekere zin kwam het allebei uit: eerst stegen we van 495 naar 504, waarna we terugvielen naar 496,6. Uiteindelijk weinig erbij dus.

Over de recente stijging van 481 naar 504 heb ik de Fib. Rectramentlijnen gezet. U kunt ze nauwelijks lezen, maar het eerste niveau is 495, daarna 492 en dan 490 (afgerond). Er staan nu drie toppen op 504, de weerstand wordt daar zwaarder. Daarboven nog een dubbele top op 510. De indicatoren maken ook een topje maar staan wel nog hoog.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

2015 9 aug AEXw

Het lukt niet om erg los te komen van de vlag VV2. De vlag verliest daarmee aan overtuiging. Maar, het kan nog. We blijven in sterk stijgend kanaal CC2. De candle van deze week is echter niet fraai: deze duidt op een beginnend toppatroon. De indicatoren zijn neutraal.

Verwachting De verwachting voor komende week is eigenlijk: nogal zijwaarts. Eigenlijk zijn we al sinds maart zijwaarts en de VS ook. Alleen was het door Griekenland nogal “wild zijwaarts”. Op dit moment zitten we in een kleine dalende beweging binnen een uptrend. Dan is het altijd mogelijk dat de uptrend opeens weer de overhand krijgt. Er staan vele toppen in de daggrafiek en een potentiele top in de weekgrafiek. Maar de uptrend is nog intact. Het lijkt me logisch dat we in elk geval Fib-niveau 495 aantikken en 492 lijkt me ook goed mogelijk. Daarna wordt het kiezen: de daling zet door of de stijging wordt weer opgepakt. De VS is al tijden zwakjes door de dure dollar. Wij profiteren van de goedkope euro dus verschil met de VS dat kan. De lage olieprijs is handig voor veel sectoren maar niet voor zwaargewichten zoals Shell. De prijs is echt behoorlijk laag, geen teken van een stevige wereldeconomie lijkt me.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email