Nieuwsbrief van 9 november 2014

Vooruitzicht voor deze week: Gap is gevuld, dus verder omhoog.

Analyse weekend 9 november 2014

Daggrafiek AEX

20141107AEX

We hoeven ons niet te vervelen: het beweegt en het is boeiend. Vorige week vrijdag maakte de AEX een jump door aangekondigde steun in Japan: een gap en daarna verder door naar boven. Die donderdag 403, die vrijdag 411, hoppa. Vorige week schreef ik dat het gap een voortzettingsgap was en dat deze gaps meestal gevuld worden. Dit in tegenstelling tot een break-away-gap. Geheel volgens het padvindershandboek gebeurde dit ook: maandag en dinsdag daalden we en werd het gap gevuld. Woensdag en donderdag werd ook conform handboek de stijging weer opgepakt. Vrijdag was er afkoeling. Resultaat op weekbasis? We stegen 0,0…

Weekgrafiek AEX

20141107AEXw

Deze week een pauze-candle, maar de richting is omhoog en de indicatoren staan goed.  Op weg naar trendlijntje C2 (loopt inmiddels bij 430). Maar: lange-termijn weerstandlijn A zit nog in de weg. Hij hield ons deze week boven 415 tegen….

De omgeving
Daggrafiek S&P500

20141107SP

Op all-time high wederom en zo te zien wil men nog wat hoger. Ik vraag me af of de RSI nu al de overbought-zone in kan of toch eerst gaat afkoelen.

Dollar: de dollar wordt wat duurder tegen de meeste valuta. Voor ons wordt de euro goedkoper en dat is gunstig. Grondstoffen – olie ook – blijven dalen, mede door de duurdere dollar waarin ze worden afgerekend.

Verwachting
De grafieken zijn sinds het dieptepunt stevig gestegen. De indicatoren staan ook hoog. In principe ziet het er dus vriendelijk uit. Het eind van het jaar nadert en dat is ook gunstig. Dus komende week wederom wat hogere koersen: het is mogelijk en ik geef het kans. Zeker vanuit de weekgrafiek lijkt het goed mogelijk.
Valt een daling ook te verdedigen? Ja, om de simpele reden dat een top in de loop van de week toch echt wel mogelijk is. Het is allemaal er hard gegaan. De indicatoren maakten deze week pas op de plaats, evenals de koers trouwens. Ze zouden onderhand wat mogen corrigeren.  Of is het een pauze, om daarna door te stijgen? De korte grafieken zoals die op uurbasis corrigeerden vrijdag.
En dus? De meeste kans geef ik dat het nog wat doorstijgt. Komen de indicatoren daardoor in het oversold-gebied dan kan het nog hard gaan ook. Topvorming zou me evenwel ook niet echt verbazen, maar nu is de topvorming nog niet te zien.  Geen glasharde verwachting dus, maar dat zit er bij deze grafiek ook niet in.

En dan nog dit: de wilde stijging van ING een tijdje terug waardoor we opeens op 426 kwamen, is nu ook eindelijk verklaard. Er was als ik het goed begrijp sprake van een herweging binnen de AEX waardoor indexvolgers ING moesten bijkopen. Geen verkeerde druk op een knop dus. Er zitten meer wisselingen binnen de AEX aan te komen.

 

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Print Friendly, PDF & Email