Nieuwsbrief van 8 november 2015

Analyse weekend 8 november 2015

AEX-verwachting: Een stap terug zou normaal zijn

Lezers, de verwachting was:  “De verwachting is hoger want het meeste wijst omhoog. November is meestal een heel goede maand en we beginnen maandag met nieuw geld. Dan ben je al snel boven die 466-weerstand, ook al zakte de VS vrijdagavond wat weg.”

Ik mag zeggen dat de verwachting wederom uitkwam. Ik ontving recent een opzegging omdat ik er vaak naast zit. Dat is niet mijn beleving. Ik ben eerder verbaasd hoe vaak het uitkomt, boven mijn eigen verwachting in ieder geval. Het blijft toch tasten in het duister. Gelukkig ontvang ik ook heel veel enthousiaste reacties en neemt het aantal lezers van de nieuwsbrief wekelijks toe. Het was een kalme week, slaapverwekkend. Toch stegen we van 462 naar bijna  470.

Daggrafiek AEX

Dag

Voor de tweede keer zien we een candle naast het hard stijgende kanaal ab. Voor je het weet zitten we er toch weer in.  We vonden immers steun op het 62%-Fib niveau dat nu zoals verwacht is uitgenomen. De indicatoren staan nog steeds hoog en dus vooral sterk. De grote vraag is: raakt de RSI overbought? Dan zou het hard omhoog kunnen gaan. Tegenargument is de weerstand van lijn Z.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

Week

Prachtige groene candles.  De indicatoren draaien verder omhoog en de RSI breekt de schuine weerstand.  We bleven echter onder de horizontale weerstand op 472. Daarna is er weerstand  op 480 en van  lijn C2 op ongeveer 476.

Verwachting De verwachting is in principe eenvoudig: gewoon weer hoger want het meeste wijst nog steeds  omhoog. Weekgrafiek is sterk. Er is maar een reden waarom het niet hoger zou gaan en dat is dat we nu al zo lang stijgen… van 405 naar 470…. Om die reden zou een stap terug echt volkomen normaal zijn. Het steile kanaal ab is niet vol te houden – behalve in een eindejaarsrallye. Vanuit TA gezien is de RSI nu beslissend: die komt of boven de 70 of hij geeft het op en begint te dalen. Ik kan het niet anders zeggen: de grafiek wil omhoog maar een keer afkoelen moet ook. U mag dat vaag vinden maar ik kan er niet meer van maken. Tenslotte: het banencijfer in de VS vrijdag maakt de kans op renteverhoging in de VS in december groter en daardoor zakte de EUR/USD flink. Ik blijf verwachten dat we naar 1,05 teruggaan.

Een goede beursweek toegewenst!

Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email