Nieuwsbrief van 8 mei 2016

Analyse weekend 8 mei 2016

AEX-verwachting: Go away in May!

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Lezers, Ik heb de meivakantie gebruikt om de hoeveelheid lijnen te verminderen, dat was hoog tijd. We beginnen deze keer met de weekgrafiek om weer het overzicht te krijgen, er is genoeg gebeurd.

Week

De weekgrafiek is simpel. BB2 is de stijgende hoofdtrend. De versnelling CC2 heeft ons niet boven de hoofdtrend gebracht. In die zin is CC2 mislukt en de lijnen lijken onbelangrijk te worden, ik heb ze dun gemaakt. Wat WEL gelukt lijkt is dat we ons nestelen boven lijn A. Lijn A gaf een zeer langdurig dalende trend in de AEX aan, met name te zien in de maandgrafiek. Als we lijn A echt breken dan is dat een belangrijk wapenfeit! In september brak de weekgrafiek boven hoofdkanaal BB2 uit. Ook belangrijk, maar het werd een valse uitbraak. En dus moeten we nu in het achterhoofd houden koersen beneden lijn B, beneden 360. Momenteel corrigeren we in kanaal ZZ2. Dat kanaal daalde te scherp, dat was niet vol te houden. Daarom braken we recent boven lijn Z, maar de daling werd toch weer voortgezet.  Wordt PP2 nu het minder sterk dalende kanaal? Voor komende week is het beeld negatief. De candles dalen, er is geen bodempatroon, de indicatoren zijn matig. De RSI heeft weerstand op 59. Steun kunnen vinden bij lijn C of meer waarschijnlijk, bij 418.

Daggrafiek AEX overzicht:

Dag overzicht

In het overzicht zien we de overeenkomst met de weekgrafiek. Ook hier zien we de kanalen BB2, CC2 en ZZ2. Verder zien we hier nog sterk stijgend kanaal DD2, dat kanaal had veel raakpunten maar lijkt nu onbelangrijk te zijn geworden. De correctie in dedaggrafiek verloopt nog langs de lijnen Z. PP2 uit de weekgrafiek zie ik hier nog niet.

Daggrafiek AEX detail:

Dag DetailDe Fibonacci heb ik weggehaald, de retracement tot de vorige top op 475 is mislukt. Er staat opnieuw een lagere top, nu bij 460. De correctie ZZ2 zet dus toch nog door. De daggrafiek vond vrijdag warempel steun op .. lijn C. Nog maar niet verwijderen dus. Tevens is er horizontale steun op 431 dan wel op 429. Komende week letten we dus op 431/429. Komen we daaronder dan gaan we naar 420 (de 418 in de weekgrafiek). De verwachting is dat dit gaat gebeuren, de indicatoren zijn zwak.

Daggrafiek AEX MACD:

Dag MACD

Hier zien we wel een voorzichtig stijgen.

Daggrafiek AEX Bollinger banden:

Dag Boll

Dit beeld duidt op steun bij de onderste Boll-band, deze band loopt zijwaarts.

Verwachting Er is steun mogelijk op 431/429. Lijn C, de MACD en de Boll ondersteunen dit. Maar ik neem aan dat deze steun het niet zal houden. Misschien maandag zoals gewoonlijk herstel, en daarna mis. De weekgrafiek en de indicatoren bij de daggrafiek duiden op een vervolg richting de 420. Go away in May?

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email