Nieuwsbrief van 8 juni 2014

Analyse AEX 8 juni 2014:

Vooruitzicht voor deze week: Zonnig!

Weekgrafiek AEX

20140606AEXw

Eindelijk weer wat meer beweging. En de goede kant op: zoals verwacht wederom omhoog. In de weekgrafiek heb ik kanaal CC2 dunner getekend, het speelt momenteel geen rol en al helemaal niet in de daggrafiek. De koers is vrijdag gestopt bij lijn C2, hoe dan ook toch nog een lichte weerstand. Belangrijk is dat de RSI weer boven lijn s is gekomen. Stochastics is ook gunstig.

Vrijdagavond steeg de VS verder en de DAXfuture kwam ’s avonds even boven de 10.000 punten, daar zat ik al een tijdje op te wachten. We kunnen dus maandag – de beurs is dan open – waarschijnlijk wel boven lijn C2 komen op weg naar lijn D2, de bovenkant van ons stijgende kanaal. En daar, in de cirkel, zien we iets waar ik vrolijk van word: precies daar crosst lijn D2 de langjarige dalende weerstandslijn A. En vraag me niet waarom, maar de ervaring leert dat de koers vaak door zo’n kruispunt heen breekt!

Daggrafiek AEX

20140606AEXD

RSI zet een flinke stijging in. Vorige week vermoedde ik dat de RSI de kracht miste om overbought te raken. Nu ziet het er meer naar uit, gunstig dus. Het “kruispunt” D2/A ligt in de daggrafiek bij 425, dus we hebben nog even te gaan voor we daar zijn.
De omgeving
Steeds hogere topjes, Nasdaq is zoals verwacht nu ook uitgebroken. En goed ook. S&P500 gaat recht naar boven, dat kan niet zo blijven maar ook bij wat correctie blijft dit positief.
Zilver brak zoals verwacht neerwaarts door 19 en kwam tot 18,6. Nu is het weer hersteld tot 19, de normale pullback of wil men de bodem op 19 vasthouden? Het is spannend maar de grafiek geeft daling meer kans. Ook Erem en Nikken gaven deze week een negatieve analyse voor zilver, de weekgrafiek duidt op een koers van 13…

Daggrafiek DAX

20140606DAX

De DAX is uit de tradingrange – het vierkant – naar boven gebroken. Dat hoort ook zo bij dit voortzettingspatroon. De DAX komt aan bij de weerstand van de bovenkant van het trendkanaal. De indicatoren wijzen echter hoger en ik verwacht dat we boven het kanaal kunnen komen.
Verwachting
Onveranderd blijft de verwachting: hoger. Hopelijk blijft er wat vaart in. Een tussentijdse correctie lijkt bij de S&P500 mogelijk, DAX en AEX duiden daar minder op.

ARCHIEF Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

 

Print Friendly, PDF & Email