Nieuwsbrief van 8 februari 2015

AEX-verwachting: gewoon doorgaan!

Analyse weekend 8 februari 2015

Daggrafiek AEX

20150206AEX

De grafiek is hard opgelopen en heeft nu een tijdje wat kalmer aangedaan. Het gapje bij 450 is gevuld en geeft nu wat steun. De candles van de afgelopen dagen vormen een driehoekje, aangegeven met de dikke blauwe lijntjes. Zo’n driehoek vormt een voortzettingspatroon en dus kunnen we waarschijnlijk weer hoger.

Tegen verdere stijging pleit:
– weerstand van de blauwe lijn D2 en van Q2;
– de indicatoren lijken vermoeid te worden. RSI komt niet hoger, stochastics daalt wat, de niet – getoonde MACD gaat een negatieve crossing maken. Ergens zit er wel een afkoeling aan te komen.

Weekgrafiek AEX

20150206AEXw

Nog steeds prima, weer een goede candle deze week. Is aan het spelen met lijn D2. RSI wil hoger, maar stochastics aarzelt. Vervolg naar boven meeste kans.

Weekgrafiek DAX

20150206DAXw

Een valse uitbraak naar beneden uit patroon VW en nu dus daarop volgend een uitbraak naar boven. Maar of dit nu wel standhoudt? Indicatoren lijken vermoeid.

Weekgrafiek S&P500

20150206SPw

Het blijft een bizarre grafiek.  Heel hard opgelopen.  Eerst in kanaal AB, na een val daaruit meteen weer verder in kanaal AC. En kijk eens hoe mooi: de stijging ging met exact hetzelfde percentage verder.
Momenteel dus uptrend in kanaal AC en nog geen teken van een verandering. Sterker nog: de indicatoren draaien naar boven toe dus het kan weer wat versnellen.

Verwachting

Vorige week voelde ik me nogal alleen in mijn verwachting dat we gewoon verder zouden stijgen. Alom las ik dat we te hard waren gestegen. Maar zie, er kwamen gewoon weer vier punten bij. Griekenland of niet, olieprijs of niet. En ook voor deze week ben ik weer optimistisch: de markt geeft geen duidelijke tekenen te willen corrigeren. Natuurlijk, het blijft een verwachting en niet meer dan dat, maar de verwachting is: gewoon doorgaan.  Met name de weekgrafiek van de S&P lijkt weer naar bo

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email