Nieuwsbrief van 7 juli 2014

Vooruitzicht voor deze week: hoger, het kan niet op!

Analyse weekend 7 juli 2014

Lezers, vorige weekend  zaten we in een bescheiden correctie binnen de uptrend. We waren gezakt naar 410,8. Ik verwachtte dat het nog wat lager kon, waarbij ik wel aangaf dat de uptrend intact was.
Nou, die uptrend bleek intact – en hoe. We sloten deze week op 418,7 dus vrijwel 7 punten hoger, op wederom het topniveau van dit jaar.

Weekgrafiek AEX

20140705AEXw

De weekgrafiek is positief. De indicatoren staan goed en kunnen gewoon verder omhoog.

 Daggrafiek AEX

 20140705AEX

De daggrafiek is gewoon weer positief. De indicatoren zijn ook weer stijgend en hebben nog verdere ruimte naar boven. Enige minpunt is dat de RSI moeite kan hebben met lijntje a  en dat de RSI wat divergeert tov de toppen.

De omgeving
De VS publiceerde heel sterke banencijfers. Het herstel  in de VS zet door. Europa publiceerde zwakke inkoopmanagersindices waarbij vooral Frankrijk wederom uit de boot viel.
De grafiek van de DAX staat wederom bij zijn top, nu de derde keer. Alles wijst erop dat hij er nu over heen zal gaan. De grafiek van de Franse CAC 40 blijft duidelijk achter.

Verwachting
Ik geef u hier een technische analyse en vanuit technisch oogpunt is de verwachting simpel:  AEX en DAX kunnen hoger. De S&P500 en de Nasdaq vertonen nog steeds tekenen van totale gekte.
Kortom: het kan niet op.

Ik kan niet nalaten aan te tekenen dat ik onderhand toch wel wat verbaasd ben. Algemeen is de opvatting dat aandelen redelijk aan de prijs zijn nu. De kwartaalcijfer-stroom begint deze week en het mag niet tegenvallen… De economie in de VS draait en dat is uiteraard goed. Maar kan de dollar dan zo laag blijven en kan de rente zo laag blijven?
We gaan het zien. Fundamentele analisten houden de rente scherp in de gaten. Laten we dat in het achterhoofd houden.  Maar technisch staat het er goed bij.

Print Friendly, PDF & Email