Nieuwsbrief van 7 december 2014

AEX-verwachting deze week: pas op met short-posities. We gaan gewoon verder omhoog!

Analyse weekend 7 december 2014

Daggrafiek AEX

20141205AEX

Zoals verwacht wederom gestegen, er kwam deze week 1,2% bij, met even een echte dip na de ECB op donderdag. Vrijdagochtend steeg het weer flink en dan weet je dat de kans dat de banencijfers in de VS ‘smiddags goed zullen zijn erg groot is. Op de een of andere manier weet de markt nu eenmaal altijd meer dan wij gewone burgers…. China steeg deze week 10% dus die zijn ook goed bezig.

Er staan twee nieuwe kanalen in de grafiek getekend:
1) kanaal ZZ2. Dit is het kanaal waarin we momenteel stijgen. Het is een steil kanaal. Wanneer we terugkijken in de grafiek dan zien we veel steile stijgingen, dus het kan. Maar niet al te lang.
2) kanaal GG2. Lijn G van vorige week heb ik nu G2 moeten noemen, want deze blijkt te horen bij de nieuwe lijn G onder de recente bodems. Die had ik eerder kunnen zien. Wat ik vorige week als mogelijkheid noemde, het ontstaan van een nieuwe trend die langzamer stijgt dan trend DD2, is dus al een  feit! We bewegen momenteel in GG2 en ook in DD2 en de grafiek zal moeten kiezen.

Belangrijk in de daggrafiek is de RSI: die lijkt nu toch echt de overboughtzone in te willen gaan en dan kan het nog flink gaan doorstijgen!
Ook boeiend om te zien: we stopten vrijdag precies op lijn G2. Ik blijf zelf altijd verbaasd over technische analyse.

 

Weekgrafiek AEX

20141205AEXw

U had het al verwacht: fraai, fraai, fraai. Van lijntje C valt niet veel weerstand te verwachten. Enige minpuntje: de RSI staat even hoog als bij de laatste toppen, kan het hoger?

Weekgrafiek DAX
Heel gunstig, aan het uitbreken. Op weg naar 10.500.

20141205DAXw

Verwachting

De laatste verwachtingen waren erg kort: gewoon verder stijgen. Een lezer vond het te kort. Dat mag, maar ik houd het bij voorkeur eenvoudig als dat kan. U kon in elk geval voorzichtig blijven met de shorts.
Deze week is de verwachting ook: gewoon verder stijgen. Daggrafiek is goed – gaat RSI uitbreken? – weekgrafiek is goed en DAX geeft veel steun.

Zijn er ook tegenargumenten? Jawel.
In de eerste plaats de datum. We naderen toch al het einde van het jaar en er komt niet veel meer aan cijfers. Het wordt vaak wat slaperig eind december. Maar wel veel vaker rustig stijgend dan dalend.
Tweede plaats: kanaal ZZ2. Is toch wel erg steil.
Derde plaats: lijn G2. Blijven we daaronder en dus in het langzamere kanaal GG2? Ik verwacht van niet.
Vierde plaats: RSI op top in weekgrafiek?
Vijfde plaats: DOW en Nasdaq zijn lang gestegen en lijken nu toch moe te worden.

Kortom: de verwachting blijft: hoger. DAX en AEX zouden zelfs vaart kunnen blijven maken, vooral begin van de week. Maar ergens ligt toch een pauze in het verschiet. Tekenen voor een daling zijn er nu nog niet maar we moeten daar wel voorzichtig op gaan letten.

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email