Nieuwsbrief van 6 maart 2016

Analyse weekend 6 maart 2016

AEX-verwachting: de markt is ziek, we stijgen door

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, de verwachting was hoger en het ging fors omhoog. Van 423 naar 438. Daarmee is de AEX boven de laatste top(zwarte pijl) op 434 gekomen. Is daarmee de dalende trend doorbroken? Ik meen van niet , de vorige bodem was een lagere en vooral, we blijven nog binnen ZZ5. De Bollinger heb ik hier uitgehaald en presenteer ik apart, het werd te rommelig. Daardoor heb ik nu het gap 392-400 kunnen intekeken. Tot nu toe heel significant, een echt break awaygap. Gaan we dat nog vullen? We zijn vrijdag exact gestopt bij de 62%-Fib. U weet inmiddels dat dat soort precisie me blijft verbazen. We kwamen er al even boven.  De indicatoren staan goed, ik vermoed dat we er volgende week definitief bovenkomen. Waarschijnlijk zal Draghi op donderdag wel weer het een en ander beloven. Met de hoge Bund moet de rente immers op 0 worden gehouden, dat is goed voor de landen met schulden in Zuid-Europa. Wij leveren er gewoon ons pensioen voor in, no problem. Boven die 62%-Fib kunnen we in principe doorstoten naar 100% herstel op 475. Dat is de ene kant van de TA-theorie. De andere kant is dat we ons bevinden in dalende trend ZZ5 en dat we weerstand zullen ondervinden van MA200, die dalend is en nu rond 450 beweegt. De AEX dolt met lijn G, we zijn er nu weer boven.

Daggrafiek AEX met Bollinger banden:

Dag Boll

De banden worden erg wijd, er moet een daling komen om ze weer normaal te krijgen. Maar dat kan nog even wachten, de middellijn stijgt en we kunnen voor de korte termijn de stijgende bovenste band nog even volgen.  Bij 445 is er horizontale weerstand en ook nog lijn Z.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

De weekgrafiek is flink verbeterd.  Top 472, bodem 380. Dat is de range. De indicatoren vind ik nog steeds matig. We zijn in uptrend BB2 en nu bij de middellijn BM. Horizontale weerstand 447,5.

Weekgrafiek AEX (gewoon) MACD:

Week MACD

De MACD geeft wel een crossing, maar in het negatieve gebied. De coppock is zwak.

Weekgrafiek EUR/USD (gewoon):

Week Euro

Nog steeds de zijwaartse consolidatie in de dalende trend. De indicatoren toppen, de klap naar beneden zit eraan te komen. Gaat Draghi die klap geven? Of Yellen de week erna?

Verwachting Meer dingen wijzen omhoog dan omlaag. Ik vermoed dat we weerstand 445 (daggrafiek) of 447 (week) kunnen opzoeken. 445 lijkt me waarschijnlijker. Maar geen grafiek stijgt twee weken lang onverminderd door. We moeten dus in de gaten houden of er nu toch een top staat op 62%-Fib en we toch eerst terug gaan naar 50% op 427. De grafieken wijzen omhoog. Vraag me niet waarom. Gevaar zie ik bij de olieprijs die volgens mij aan het toppen is en bij de euro. De geo-politieke gevaren zijn volgens mij nauwelijks te bevatten. Maar misschien word ik wel gewoon oud. Ik houd de maandgrafiek in mijn achterhoofd en vrees nog steeds voor “the big one.” You aint seen nothing yet, deze markt is doodziek. Denk ik dan, maar ik houd er serieus rekening mee dat we gewoon doorstijgen. Daarom.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email