Nieuwsbrief van 6 april 2015

Verwachting AEX: matige week, maar de trend is in tact

Analyse weekend  6 april 2015

Maandgrafiek AEX

20150415AEXm

De candle van maart heeft in de logaritimische maandgrafiek toch weerstand gevonden bij lijn B2. Het lijkt een beginnend toppatroon. De RSI staat overbought. De kans dat hij even terugzakt en dan nog hoger gaat – zoals in 1997 – blijft bestaan. Correctie kan ook, dus we weten het niet.

Wat de waarde van lijn B2 is, is ook niet zeker. Die lijn kan zich nu bewijzen. Ik heb B3 erbij gezet, dat is de eigenlijke kanaallijn, parallel aan lijn B. Maar B3 heeft slechts een raakpunt, dus die zegt nog bijna niets.
Als je het mij vraagt is de maandgrafiek vooral sterk en  is de correctie nog onduidelijk.

Weekgrafiek AEX

20150415AEXw

De AEX steeg afgelopen week tegen de verwachting. Het toppatroon in de weekgrafiek kreeg geen vervolg. Maar dat kan nog komen, er is nu twijfel. In de weekgrafiek zou ik zeggen: terug naar 480, lijn B2. De RSI lijkt te gaan corrigeren.

Daggrafiek AEX

20150415AEX

Op donderdag, de laatste handelsdag, na was afgelopen week buitengewoon wild. Maandag liefst 10 punten erbij, uit het niets, of het moet zijn dat Draghi aan het stimuleren was. Woensdag begon echter weer even laag en donderdag gingen we alsnog met 5 punten winst de week uit.
Nu de zeer steile lijnen zijn gebroken heb ik als stijgend kanaal TT2 getekend. De bodems waarop T berust zijn al van een tijd terug, ook over lijn T ben ik nog niet zeker, misschien wordt deze binnenkort door een nieuwe bodem bevestigd.

In de daggrafiek zien we nu een driehoek, daar moeten we uit naar boven of naar beneden.  Een driehoek geeft  een voortzetting aan, in dit geval een voortzetting van een onduidelijke daling.
De indicatoren in de daggrafiek zijn wel verzwakt.
Steun is er bij 482 (niet getekend).

Verwachting
1. Ik heb gekeken hoe de DOW en de S&P zich hebben gedragen gedurende de periode van stimulering in de VS.  Er blijken toch meerdere correcties te zijn geweest van 7 tot 10 %. Gerekend vanaf de 500 is correctie tot 465-450 dus mogelijk.

  1. Vrijdag kwam het banencijfer in de VS. Het cijfer viel tegen. Alle beurzen waren dicht, buitengewoon handig. De reactie in de futures voor de VS-markten was erg negatief. Nu maandagochtend zijn ze al wat minder negatief. Het zal me niet verbazen als de VS vandaag een deel van de negativiteit wegwerkt (slecht cijfer betekent minder kans op renteverhoging) en wij er morgen weinig meer van merken. Zo loopt het nl meestal.
    3. Op dit moment is de uptrend in maand- en weekgrafiek nog intact. De verwachting is een matige week, waarschijnlijk wat lager. Of het zo matig wordt dat dat gevolgen heeft voor de trend, dat moet ik nog zien.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email