Nieuwsbrief van 5 juni 2016

Analyse weekend 5 juni2016

AEX-verwachting:  Het moet stijgen, anders dreigt er gevaar

Daggrafiek AEX:

 Dag

De verwachting was hoger, maar het werd een wat slappe week.  Met vrijdag een tik naar beneden door slecht banencijfer in de VS. Behoorlijk slecht. Vorige week is de AEX met een klein gap naar 445 gesprongen en afgelopen week zijn we op slotbasis altijd boven dit gap gebleven. De daling van deze week kan als gewone pullback worden beschouwd. We zijn met moeite boven trendlijn Z gebleven, dus een pulback naar het gap en de gebroken trendlijn. De indicatoren crossen naar beneden maar staan wel vrij hoog. Conclusie: verder omhoog kan. Tegen stijgen pleit: 1) doorbraak boven Z nog lang niet overtuigend 2) het gapje is nog niet gevuld maar een break-away gap is het ook niet.

Wat de Bolingerbands betreft schreef ik vorige week: “Hier zou eerst wat afkoelen nodig zijn, de bovenste band knelt erg.” Dat deel van de analyse kwam dus wel uit. Wanneer we nu alleen naar Bollingerbands kijken dan is de conclusie negatief: meest waarschijnlijk verder zakken naar de middellijn op 437.

Weekgrafiek AEX:

Week

De weekgrafiek is anders dan de daggrafiek. In de weekgrafiek is de correctie ZZ2 nu echt wel voorbij. We lijken weer rustig te stijgen in CC2. Er is maar een probleempje: Lijn P, waarvan ik dacht dat hij weinig belang had, bood toch weer weerstand.  Verder komt de RSI nog steeds niet boven de horizontale weerstand. Dus we stijgen in CC2 of corrigeren nog wat in PP2.

Weekgrafiek DOW:

Week DOW

De DOW beweegt al een jaar zijwaarts. We komen uit een stijgende trend en de MA200 stijgt nog. Dat geeft een positieve kleur. De vraag is of we boven de weerstand kunnen komen.

Weekgrafiek EUR/USD:

Week Euro

Het zwakke banencijfer vrijdag werkte vooral door op de dollar. Er wordt nu een lagere kans op renteverhoging ingeschat en de dollar verloor 2%. Beeld blijft zijwaarts, misschien zoeken we de 1,15 nog eens op.

Verwachting: De markt stijgt liever dan dat ie zakt. Het beeld is niet erg duidelijk, maar ik geef wat hoger de meeste kans. Als we niet stijgen blijft er in de AEX nog steeds een potentiele kop-schouder staan.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email