Nieuwsbrief van 31 mei 2015

Verwachting AEX deze week: voor duidelijkheid moeten we bij de DAX zijn..

 Analyse weekend  31 mei 2015

Daggrafiek AEX

20150530AEX

Vorige week was de grafiek nogal verdraaid door de extra stimulans van Draghi. Opeens stijgende candles – maar achterblijvende  indicatoren. Lastig te beoordelen. Door de plots gevormde bodems in de weekgrafieken leek “hoger” de boodschap, maar eigenlijk geloofde ik er niet in.

Het heeft al met al twee weken geduurd, maar de push van Draghi is met de daling van deze vrijdag weer  teniet gedaan. We zijn weer bijna op de 492 waar we twee weken geleden ook op vrijdag sloten.
Intussen blijft de daggrafiek van de AEX lastig. De driehoek van vorige week ging over in een stijgende wig. Dat duidt op een daling en die daling kwam vrijdag.  Het zou nu verder kunnen dalen wat die wig betreft,  maar verder ben ik er nog niet zo zeker van.  We stopten weer boven de gaplijn op 492,6.
Sinds maart gaan we wat heen en weer tussen 485 en 505. Men is zoekende. Maar een ding is zeker: de RSI is al tijd niet meer hoog geweest. Dat geeft voor mij aan dat de kans blijft bestaan dat we binnenkort lagere regionen gaan opzoeken.

Weekgrafiek AEX
20150530AEXw

Lastig. Geen duidelijke richting. Maar ook hier: de indicatoren lijken voorzichtig te willen gaan dalen.

Maandgrafiek (logaritmisch)
20150530AEXm

De laatste drie maanden pauze, maar de candle van mei heft intussen wel de beginnende top  van april alweer op. De indicatoren staan hoog. Misschien te hoog, maar dat is altijd moeilijk in te schatten. Al met al geeft de maandgrafiek nu aan dat we na een pauze weer verder met de stijging kunnen…
Wat kan die maandgrafiek overigens mooie kop-schouderpatronen geven….  Zie de drie cirkels….

Daggrafiek DAX
20150530DAX

Kijk, hier wordt het leuk. Eerst stond er een kop-schouderpatroon in de cirkel. Dat patroon werd ongeldig door de stijging naar bijna 12.000. Maar nu ontwaar ik een fors kop-schouderpatroon SKS boven de schuine neklijn N. Het lijkt erop dat de DAX toch zijn kop-schouderpatroon wil hebben.  En laten we nu om de spanning erin te houden precies op N zijn gesloten…

Weekgrafiek DAX

20150530DAXw

Het kan verkeren. Nu duidt de weekcandle op een negatief vervolg en de indicatoren zijn ook dalend.

Verwachting
De AEX is lastig te beoordelen. Andere grafieken zoals de DAX en de Eurostoxx50 zijn makkelijker en geven de meeste kans op daling. De markt wordt bepaald door de kopers, niet door de shorters. De laatste weken krijgen  de kopers uiteindelijk het deksel  toch op de neus.  De shorters trouwens ook.  De vraag is of de kopers dit moe worden. Voor komende week ben ik daar nog niet zo zeker van. Maar als het zo doorgaat, dan wel.  Daarbij lijkt de maandgrafiek dan te zeggen: OK, even naar 480 kan, maar de richting blijft omhoog.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email