Nieuwsbrief van 3 juli 2016

Analyse weekend 3 juli 2016

AEX-verwachting: er hangt gevaar boven de markt

Daggrafiek AEX:

DagAanschouw de Brexit-rallye! Men heeft er weer zin in. De AEX is vrijdag gestopt bij lijn Z. Maar wel weer boven MA200 gekomen. We kunnen onder lijn Z nu een groot, erg onregelmatig omgekeerd kop-schouder-patroon ontwaren. Het patroon vult dehele pagina. Komen we boven lijn Z en komen we ook nog boven lijn 448 dan ziet het er opeen serg positief uit. Indicatoren draaien ook naar boven nu. Het kan verkeren.

Weekgrafiek AEX:

Week

De weekgrafiek vond wederom steun op de MA200 en op lijn 410. Er is daar nu drie keer steun gevonden achter elkaar. Die steun staat dus. Verder is de weekgrafiek niet zo optimistisch als de daggrafiek, het beeld wordt meer en meer zijwaarts. Indicatoren ook nog niet overtuigend. De RSI zal ooit moeten kiezen welk steunlijntje eraan gaat: omhoog of omlaag. Het patroon van de lijntjes in de RSI begint een stijgende driehoek te worden en dan is een uitbraak naar boven het meest kansrijk.

Maandgrafiek (logaritmisch):

Maand

De maandgrafiek heb ik donderdag al opgeslagen om de koers van de maand vast te leggen. De maandgrafiek wordt meer en meer bijzonder. 1) Lijn A. Ik heb u gemeld dat we dalende lijn A gebroken hebben. Nou, tot nu toe verloopt die doorbraak uitermate zwakjes. 2) Ja, we staan dan wel boven de dreigende lijn A maar er blijft bij nadere beschouwing toch een probleem:  de top van zomer 2015 was wel boven A maar toch lager dan de vorige top! Dus heb ik de zwarte pijlen in de grafiek gezet:  we zien drie lagere toppen en twee lagere bodems. En hoe noemen we een patroon met lagere toppen en lagere bodems? Juist – een downtrend. De lange termijn van de AEX is down. Corrigerend op de stijging vanaf 50 in de jaren 80. 3) De twee blauwe circels. De huidige circel ontwikkelt zich steeds meer identiek aan de vorige…. Komt er binnenkort weer zo’n crash als in 2007? Het lijkt een serieuze mogelijkheid. 4) De indicatoren: die zijn matig.

Verwachting De beleggers hebben er weer helemaal zin in. De rente is nog verder gedaald – blijkbaar kon dat – en men ziet geen ander alternatief dan aandelen kopen. Het is slecht nieuws voor Rutte die zo blij was met de crash – wij moeten vooral in de EU blijven, zie maar wat er anders gebeurt – maar men koopt weer alles op. De korte termijnverwachting is gebaseerd op de daggrafiek positief. Als men op termijn boven 450 komt wordt het zelfs heel positief. Kanttekeningen zijn dat de weekgrafiek minder vaart maakt en vooral de maandgrafiek: onverwacht kan toch een flinke daling inzetten. Daar kun je als korte –termijn belegger lastig op inspelen. Maar het gevaar hangt boven de markt.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email