Nieuwsbrief van 29 mei 2016

Analyse weekend 29 mei 2016

AEX-verwachting:  omhoog naar AEX 460, met tussentijdse afkoeling.

Daggrafiek AEX:

Dag

“”Als we dit doortrekken dan gaan we volgende week wat hoger. De vraag is natuurlijk of we gewoon mogen doortrekken. Misschien krijgen we wel een verrassing.””  En ja, het werd een verrassing. Dat gebeurt vaak als het een tijd erg stil is. Flink omhoog, boven de weerstand op 448 en jawel, boven dalend kanaal ZZ2. Die doorbraak van Z is nog niet definitief maar het ziet er goed uit. Iedereen liep te zoeken naar een reden voor het optimisme, men wist het niet zeker. De indicatoren wijzen omhoog, ook de niet-getoonde MACD is nu boven de nul .

Daggrafiek Bollinger AEX:

Dag Boll

Hier zou eerst wat afkoelen nodig zijn, de bovenste band knelt erg.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

Kracht omhoog. Boven de weerstand 447. Boven 452 zijn we ook boven trendlijn P, dat lukte vrijdag nog niet. Zal wel gaan lukken. Boven MA50, de zone MA50 – MA20 was te smal. De indicatoren staan nu goed, de RSI moet nu wel door de weerstand breken.

Weekgrafiek EUR/USD (gewoon):

Week Euro

Zoals verwacht deze week weer wat gedaald. De RSI voorzichtig door de steunlijn. Niet-getoonde MACD ook bezig met negatieve crossing, wel nog boven nul. Verwachting: lager. De Bund bleef deze week even hoog staan.

Verwachting De markten willen omhoog, dat is duidelijk. De reden is wat minder duidelijk: men is blij dat de VS waarschijnlijk de rente zal durven verhogen nu het wat beter gaat? AEX op weg naar 460. Even gas terug tussendoor is volgens Bollinger mogelijk. Er ontwikkelde zich een flink kop-schouder patroon maar dat is niet afgemaakt.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email