Nieuwsbrief van 29 maart 2015

Verwachting AEX: het ziet er niet goed uit voor de komende week.

Analyse weekend  29 maart 15

Daggrafiek AEX

20150329AEX

Lezers, de hogere verwachting is eindelijk een keer niet uitgekomen.  Wanneer indicatoren lang hoog staan is het moeilijk te zeggen wanneer het draadje zal knappen. Moeilijk is ook de enorme hoeveelheid geld die de ECB in de markt pompt, ik ben nog aan het afwachten of we nog normale technische patronen gaan zien. Wat dat betreft is deze daling “hoopgevend”. We krijgen weer in- en uitstapmomenten.

Ik heb nu ook in de daggrafiek de niveau’s uit 2007 ingetekend. Donderdag en vrijdag zocht de AEX steun op het niveau 485,5. Dit niveau staat onder druk.
In de daggrafiek is nu een daling ingezet. In de VS dalen de grafieken al een tijdje en ziet het er voor komende week ook niet goed uit. Het zijn wel nog steeds grafieken in uptrend.
De AEX heeft donderdag een flink gap geslagen en het is niet gelukt dit gap weer te vullen. Het lukte slechts gedeeltelijk. Dat geeft de indruk dat de AEX op weg is naar 480.

Weekgrafiek AEX

20150329AEXw

De weekgrafiek heeft steun aan trendlijn B2 en aan niveau 480. Er staat een toppatroon, dus nog een blauwe candle is wel waarschijnlijk. Dan zou je onder 480 en B2 komen. Wordt de uitbraak boven B2 vals??

Verwachting
De verwachting is voor komende week wat lager. We weten dat bodems meestal onverwacht en snel worden gezet. Dat zal zeker gelden in deze sterke uptrend. We moeten dus alert zijn op bodemsignalen. Maar zo te zien is de bodem er nu nog niet.
Verwarrend is dat de indicatoren – die wel een flinke klap kregen – nog steeds hoog staan. De RSI blijft nog boven 50 en de altijd wat trage MACD (niet getoond) staat gewoon hoog. Als we echt zakken naar 480 zal het beeld bij de indicatoren pas verder gaan verzwakken.
De maand is maandag om. Wat er nu te zien is is een toppatroon…
En o ja, er is nog steeds een gap bij 407…

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email