Nieuwsbrief van 28 september 2014

Analyse weekend 26 september 2014
Daggrafiek AEX
Laten we met de daggrafiek beginnen, dat is toch wat meer vertrouwd. De verwachting hoger kwam niet uit, de verwachting dat het altijd een keer kon corrigeren wel. Het werd ook tijd. Wat hebben we nu voor grafiek? Na een stijging – forse stijging – bewegen we sinds 3 september feitelijk zijwaarts tussen de lijntjes op 416 en 122. De indicatoren staan nog steeds vrij sterk, alleen de stochastics is zwak. De niet getoonde MACD bijvoorbeeld staat goed.
Intussen zijn we weer onder lange termijn lijn A. Dat hoeft niet te verbazen. De stijging van de laatste weken ging eerst langs zeer steile lijn Z, toen iets minder steil langs Z2 en nu kunnen we over de laatste bodems lijn Z3 trekken. Zo lang het duurt. Z en Z2 heb ik weggehaald, het wordt te veel aan lijnen.

20140926AEX

Weekgrafiek AEX
Vergelijkbaar met de daggrafiek, ook hier nog goede indicatoren.

20140926AEXw

De omgeving

De AEX bleef deze week sterker dan DAX en CAC40. Daar zijn de toppen wat duidelijker. Ook de S&P lijkt te toppen, maar de DOW weer niet.

Verwachting
Het is u waarschijnlijk al duidelijk, de verwachting is lastig:
1) De zijwaartse beweging kan doorgaan, waarom niet.
2) De beweging naar boven kan doorgaan. Immers, zijwaarts na een stijging geeft meeste kans op vervolg van de stijging. En de indicatoren staan vrij goed.
3) Het kan dalen. Waarom? Omdat er toppen beginnen te ontstaan, omdat de indicatoren – die wel hoog en sterk staan – in een licht dalende beweging zijn. Maar vooral: omdat een daling logisch zou zijn. Kijk naar de patronen van de stijging die nu sinds september 2011 duurt:  het is tijd voor wat correctie.

Daarmee vind ik zijwaarts of wat verder corrigeren richting 410 het meest waarschijnlijk. 413 is een lange-termijn steun, eens kijken wat daar gebeurt.
Voor doorgaan met de forse stijging zie ik maar een “logische” reden: het wordt oktober en dat is vaak goed.

 

Print Friendly, PDF & Email