Nieuwsbrief van 27 december 2015

Analyse weekend 27 december 2015

AEX-verwachting: de markt wil omhoog, maar het zal alle kanten opspringen

Daggrafiek AEX

Dag

Vorige week sloten we op 434. De verwachting voor deze week was zwak en de aandacht was gericht op het circeltje bij 423. Dinsdag waren we al in die circel en werd de 425 aangetikt.  Maar woensdag sprong het met een gap omhoog en steeg het hard door naar 444. Scheelt toch weer 20 punten met het dieptepunt van dinsdag en dat alles zonder reden. De AEX zit nu al wekenlang vol met gaten en er is naar mijn mening nauwelijks op te handelen. De daggrafiek is door deze jump gewijzigd. Het beeld is nu overwegend positief, de indicatoren bewegen naarboven. Daarbij zit de RSI wel nog in een dalend kanaal. Dat maakt dat ik er rekening mee houd dat we ook weer even hard naar beneden kunnen draaien, deze markt is lastig. We staan bij de middelijn van de Boll-bands. De banden dalen nog en de middellijn kan een punt van weerstand zijn. Niettemin: overwegend positief. Er staat een hogere bodem dan de vorige bij 405 en warempel: we vonden steun op de trendlijn G van de matige uptrend.

Daggrafiek DAX

Dag Dax

Net wat positiever dan de AEX. Al duidelijk door de middellijn van Bollinger. Indicatoren ook ietsje beter.  Op weg naar MA200 bij 11.024. Stijgt de DAX een stukje dan zijn we ook uit het blauwe correctiekanaal ZZ2.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

Week

Er staat een bodem. Een hogere bodem. Dat is het belangrijkste. Eenbodem op trendlijn C3. De indicatoren staan nog matig,wel is hier de RSI boven de dalende lijn. Horizontale weerstand bij 447.

Daggrafiek Bund

Dag Bund

De Bund leek vorige week verder omhoog te willen. Maar ook hier vond deze week een draai plaats. De weerstand van de middellijn van Boll. bleek toch te zwaar en de Bund draait nu weer naar beneden. Met dalende Boll-banden en zwakke indicatoren is de richting nu: lager. Sinds oktober nu al koersen rond dit niveau.

Verwachting Onder normale omstandigheden gaan we het jaar altijd optimistisch uit en beginnen we met nieuwe moed – en nieuw geld –aan het nieuwe jaar. Het meeste wijst nu omhoog dus de verwachting wordt daarmee positief. Ik teken daar wel bij aan dat het een chaosgrafiek is. Eigenlijk springt het alle kanten op. Die volatiliteit zal wel blijven, zeker ook met deze geopolitieke omstandigheden. De indicatoren zijn ook maar matigjes. Maar als de grafieken een beetje verder stijgen dan worden die vanzelf goed. De markten willen omhoog in een wereld vol kommer en kwel. Veel grondstoffen zijn aan het bodemen en dat speelt waarschijnlijk mee.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email