Nieuwsbrief van 28 augustus 2016

Analyse weekend 28 augustus 2016

AEX-verwachting: Goed. Alles wijst omhoog

Daggrafiek AEX:

Dag

Candles wijzen omhoog, indicatoren saat sterk en draaien naar boven: de verwachting is hoger. Dubbele top  bij 457 en horizontale weerstand bij 459 maar beide zouden kunnen sneuvelen.

Weekgrafiek AEX:

Week Dax

Duidelijk verbeterd. Het is nu wachten op de uitbraak, waarschijnlijk deze week al. RSI moet dan ook uitbreken. 448 blijft duidelijke steun.  En dan op weg naar vorige top bij 472.

Weekgrafiek DAX:

Week Dax

Minder overtuigend dan de AEX. Meer zijwaarts beeld, nu aan bovenkant stijgend kanaal. Indicatoren goed.

Weekgrafiek DOW:

Week DOW

Staat op recordniveau maar lijkt hier te aarzelen.  Steun op 18.280. Niettemin: trend is omhoog, indicatoren staan hoog: het lijkt alleen een adempauze. S&P-grafiek iets positiever.

Verwachting Korte teksten deze week want de beelden zijn duidelijk. De AEX spring eruit: die lijkt te gaan uitbreken. Daggrafiek heeft wat weerstanden, maar de week is duidelijk. Dan moet de omgeving wel een beetje meewerken en die lijkt meer zijwaarts, aarzelend. Eind van de week begint september, misschien geeft dat een impuls. Augustus was een slappe maand. Op jaarbasis schieten we nog niet bepaald op. De volatiliteit is laag. Bij de rente’s is de volatiliteit historisch laag. Lagere rente lukt niet.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email