Nieuwsbrief van 27 maart 2016

Analyse weekend 27 maart 2016

AEX-verwachting: Rustig verder omlaag naar 430

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, de verwachting was weer wat hoger tot een top op maximaal 453. Maar we kwamen niet hoger dan 446. Maandag werd dat hoogste punt al gezet. Die 446 is precies weer op trendlijn Z. Het was een kalme week, zonder gedoe van de centrale banken is de markt redelijk stuurloos lijkt het. Helaas is het de vraag of de centrale banken rustig blijven. Afgelopen week hebben liefst 4 FED-directeuren verklaard dat ze een renteverhoging in april TOCH nodig achten. Begint het gedoe weer. In de daggrafiek zijn we zoals verwacht uit het smalle stijgende kanaal gevallen. Het kanaal was te stijl. De AEX is voorlopig afgeketst op de weerstanden van lijn Z, MA200 en 448. Maar er staat geen duidelijk toppatroon. En de indicatoren geven niet duidielijk aan dat we nu gaan dalen. Ze staan nog hoog. Ze zijn wat afgekoeld door de daling maar kunnen elk moment ook weer omhoog draaien.

Het hoort niet, maar we zijn toch weer teruggezakt onder het 62%-Fibniveau. Nog niet op weg naar 100% bij 475 dus.

Daggrafiek AEX Bollinger banden:

Dag Boll

De bovenste band draait en we naderen de middellijn. We moeten even afwachten of we hier steun vinden.  Ik vermoed van niet.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

Vorige week een doji, nu een lagere candle. Er staat een klein toppatroon. Bij een nieuwe lagere candle wordt het bevestigd. Ik heb trendlijn Z4 ingetekend, dezelfde Z4 uit de daggrafiek. Het recente topje is gevormd bij Z4. Indicatoren kalm en slapjes.

Verwachting Het was geen spectaculaire week – mag ook wel eens een keer – en de verwachting is ook niet spectaculair. Het is mogelijk dat we binnen de lijnen Z nu weer naar beneden gaan. Dan volgen we ons corrigerend kanaal. Het is mogelijk, ik sluit het zeker niet uit. Maar we zijn ook al tijden stijgend (vanaf 380) en de indicatoren in de daggrafiek staan nog vrij stevig. Verwachting wordt dan bescheiden lager, richting 430.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email