Nieuwsbrief van 26 juni 2016

Analyse weekend 26 juni 2016

AEX-verwachting: de markt is in de war, dus lager

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, we hebben deze week stevig last gehad van idioten die zeker meenden te weten dat Engeland voor zou stemmen. Mijn eigen indruk was dat het tegenkamp goede kans maakte en de eigen TA-verwachting was negatief dus ik had de hele week een bescheiden shortpositie die uiteindelijk donderdag werd uitgestopt. En dan opent men vrijdag -10%. Ik weet niet of de handige bankmannetjes hier flink aan hebben verdiend, maar ik heb zo’n zwaar vermoeden van niet. Alles hoog gezet, geld kwijt. Mocht u vrijdagavond Beurswatch op de radio hebben gehoord dan heeft u ook kunnen genieten. Hoe kletsen twee vermogensbeheerders zich hier nu weer uit. “Wat ben je nou aan het gebaren?” vroeg de presentator…..  Nou, u en ik kunnen dat wel raden: vraag nou svp niet door….

Dit weekend wil ik niet al te veel woorden aan de grafieken besteden. De markt is in de war en moet zich eerst maar even zetten. Waarschijnlijk had u het niet gedacht (ik zelf eerst ook niet) maar dankzij het werk van de idioten zijn we de week toch HOGER uitgegaan. 3 punten. Waarbij we in de avondhandel vrijdag wel onder de 420 stonden, voor wat het waard is. De daggrafiek blijft corrigeren in kanaal ZZ2. Het kop-schouderpatroon is officieel opgeblazen maar we staan nu toch weer onder de neklijn. De indicatoren staan neutraal. We bewegen nu weer onder MA200 en die is dalend.

Daggrafiek Bollinger:

Dag Boll

De onderste band ving de klap mooi op. De banden zijn zijwaarts en – uiteraard – erg wijd.  Ze zullen weer wat gaan verkrappen.  Beeld in Bollinger is negatief, we staan onder de middellijn en we zouden de onderste band kunnen volgen.

Weekgrafiek AEX:

WeekOK, een candle tussen 453 en 409, moet kunnen. Van de weekcandle is niet veel te zeggen:  een enorme doji, volop twijfel. Van de indicatoren is meer te zeggen: die dalen. Waarbij de RSI nog steeds hardnekkig boven zijn steunlijn blijft. Vorige week meldde ik dat de niet getoonde MACD negatief gaat crossen. Dat is nu gebeurd maar ik moet erbij aantekenen dat de beide MACD-lijnen wel aan het stijgen zijn, dus zo negatief is het nu ook weer niet.

Weekgrafiek EUR/USD:

Week Euro

Het stijgende lijntje staat flink onder druk. U kunt het raden: de verwachting is en blijft negatief. Waarbij een normaal mens zou verwachten dat de Brexit niet goed voor de euro kan zijn.

Verwachting De verwachting voor komende week is vanuit de TA licht negatief. Dag – en weekgrafiek geven overwegend wat negatieve signalen. Een drama is het niet, de grote uptrend blijft intact en de RSI in de weekgrafiek blijft nog steeds boven zijn steunlijn. Een markt die in een week met een Brexit hoger sluit, die kan alles. Het hele jaar worden we gewaarschuwd dat een Brexit afgrijselijk zal zijn en dan gebeurt er dit. Hoe Merkel in haar eentje de EU opblies, we zullen zien hoe het zich ontwikkelt. Vrijdag werden 7000 economische vluchtelingen uit Afrika opgevist in de zee. Ja, 7000 op een dag. En die brengt men dan naar Italië. Wij zijn getuige van een bijzonder experiment. Men heeft het EU genoemd.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email