Nieuwsbrief van 26 april 2015

Verwachting AEX: iets hoger, maar een top is in de maak!

Analyse weekend  26 april 2015

Lezers, donderdagavond bezocht ik bij de Tradersclub (www.tradersclub.nl) een seminar van Ad Nooten, mijn gewaardeerde leermeester op TA-gebied. Hij werkt tegenwoordig vooral met candlestick-patronen, zoals de vlag, driehoek en het vierkant. Hij heeft daar succes mee. U ziet bij mij al geregeld de vlag, vierkant en driehoek langskomen, maar ik denk dat ik er nog beter op ga letten. 

Daggrafiek AEX

20150426AEX

Na een wilde race die half januari begon rond 420 werd op 19 maart de 500 bereikt (bij de pijl). We zijn nu op 504 en we zien dat de laatste vier weken de koersen wat heen en weer slingeren. In de VS vond die race veel beperkter plaats. Het verschil tussen Europa en VS is dit jaar enorm. Wel staat men in de VS op records, maar dat was in december ook al zo.

We zien sinds de pijl half maart de beweging binnen de lijnen V en W wat kleiner worden. Afgelopen week was een stuk rustiger. De uptrend bleef intact en al met al stegen we toch weer negen punten.  Dit vooral dankzij ASML. De indicatoren zijn ook op wat neutralere niveau’s aangekomen. De RSI en de niet-getoonde MACD lijken naar boven te kunnen draaien, maar zeker is dat nog niet. Gegeven de uptrend geef ik dat wel de meeste kans. Dus vanuit de daggrafiek: hoger blijft mogelijk.

Weekgrafiek AEX

20150426AEXw

Vorige week schreef ik:
“De weekgrafiek bleef binnen lijn T2 en er staat opnieuw een toppatroon.  Een terugkeer naar lijn B2, volgende week bij 485, zou ik normaal vinden. Echter, de indicatoren staan nog steeds hoog.  En we zijn niet vergeten hoe na de vorige top op 500, gevolgd door daling naar 480, de zaak weer snel boven 510 kwam. Met andere woorden: de uptrend blijft intact.”
En dit kwam uit. Vooral dankzij ASML werd het toppatroon in de weekgrafiek ongeldig. Er is ruimte om te stijgen naar lijn T2, volgende week bij 517.

Daggrafiek DAX

20150426DAX

Ook de Dax wist deze week te stijgen. Maar de DAX is sinds maart achtergebleven bij de AEX – die het zeer goed doet binnen Europa – en er vormt zich een kop-schouder-patroon.  Een daling beneden de neklijn van dit patroon op 11.650 zou een verdere daling moeten inluiden. Zover is het nog niet. De indicatoren zijn deze week wel verder verzwakt.

Verwachting
De AEX en de S&P lijken weer wat hoger te kunnen. Veel aandelen binnen de AEX zetten een top of een dubbele top. ASML lijkt ook voorlopig een dubbele top te hebben. Maar de index als geheel lijkt nog steeds wat hoger te willen. Boeiend is het vooral bij de DAX. Komt daar wel een correctie? En wat gaat dat dan voor de AEX betekenen? Intussen mogen we bij de DAX niet op een correctie vooruit lopen. Tot nu toe geldt de neklijn als niet-gebroken steun.
Maandag is het Koningsdag en viert Nederland feest. Amsterdam is gewoon open, maar de vraag is of het ook zo’n feest wordt op de beurs.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email