Nieuwsbrief van 25 oktober 2015

Analyse weekend 25 oktober 2015

AEX-verwachting deze week: op naar de volgende top op 475

Analyse weekend 25 okt 15 Lezers, de verwachting was:  “De verwachting moet dus met deze weekgrafiek kort zijn: hoger. Dat is dus een snelle draai geweest, daar in die weekgrafiek.”

De verwachting kwam ruim uit, Draghi belooft ons in december na te denken over een verdere stimulering (ja, zo goed gaat het met de wereldeconomie) en we schoten van 447,8 naar 465. De euro kreeg door de beloofde verruiming van Draghi een forse tik. Maar dat vinden we ook geweldig, een lagere euro.

Daggrafiek AEX

Dag

Het Draghi-effekt van donderdag is overduidelijk. Hard door de 50% fibonacci op 453 en ook door de 62% op 465,5 maar vrijdag aan het slot wat lager en dus… precies gestopt voor deze week bij de  62%. Het lijkt slechts een tijdelijke pauze. De indicatoren staan hoog maar kunnen nog wat hoger. De RSI is door de weerstand op 61 gebroken die ik de vorige week noemde. Een weerstand die er sinds eind april lag. Nu gaat de RSI op weg naar 70 om daarna wel of niet overbought te raken.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

Week

Het is me wat. Hard omlaag en dan hard omhoog. Precies op het moment dat de MA20 de MA50 negatief crosst schieten we voorlopig toch omhoog. De candles duiden op nog hoger en de indicatoren draaien ook omhoog. De RSI breekt de schuine weerstand.   Er is weerstand op 472 en 480 en lijn C2 op 476.

Daggrafiek eur/usd

Dag euro

De eur/usd wist bij 1,05 een dubbele bodem te zetten en begon daar aan een herstelfase. Hoogste punt dat werd bereikt was 1,17. Donderdag een klap naar lijn Q toe en vrijdagavond (hier nog niet te zien) gesloten iets beneden Q op 1,1017. We staan nog niet ver beneden Q  dus het overtuigt nog niet maar gezien de langetermijn downtrend en de nu verzwakte indicatoren denk ik dat we geleidelijk weer naar 1,05 zullen gaan.

Verwachting De weekgrafiek is positief, daar ga ik niet op afdingen. De daggrafiek is ook positief maar wat afkoeling zou normaal zijn. Vrijdagochtend sloegen we een gap tussen 458 en 462. Het is geen break-away-gap, het is een gap dat op den duur gevuld kan worden. Dat hoeft niet meteen maandag. Het lijkt me mogelijk dat de RSI inderdaad de overbought-zone gaat opzoeken, maar eerst gas terug is ook daar logisch.

Kortom, waarschijnlijk lijkt me dat we deze week eerst nog hoger gaan en dan ergens bij 472-475 een topje zetten. In het eindejaars-rallygeweld is er kans dat het maar een kort topje wordt, daarna wil de markt waarschijnlijk nog hoger. De vraag is dus of we na het topje nog het gap bij 460 gaan vullen of niet. Het zal erom hangen.

Een goede beursweek toegewenst! – Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email