Nieuwsbrief van 25 januari 2014

AEX-verwachting komende week: Nu even gas terug en daarna verder omhoog

Analyse weekend 25 januari 2015

Daggrafiek AEX

20150123AEX

Lezers, vorige week berichtte ik u dat 450 de nieuwe richting was. Met richting bedoelde ik “richting”, niet dat we er al in een week boven zouden staan. Het is dus heel hard gegaan. Ik heb voor de persconferentie van Draghi heel wat postings gezien dat de markt al veel te ver op het komende nieuws was vooruitgelopen en moest corrigeren… Nee dus. Zelf had ik geen reden om aan te nemen dat Draghi niet zou leveren wat van hem verwacht werd. Waarbij ik moet bekennen dat ik donderdag om 15.15 een deel van de winst al heb genomen omdat de rek eruit leek en het begon in te zakken. Te vroeg, daarna ging het nog loeihard verder.

Evenals vorige week was Europa deze week weer veel en veel beter dan de VS. Vorige week braken wij uit de driehoek PQ, lijn P heb ik daarna weggehaald. Ter vergelijking: de grafieken van de VS zitten nog vast in deze driehoek. De DOW zou nu ongeveer op onze “420” staan en niet op “454”…
Ik ben dergelijke verschillen niet gewend, dit is een Europees feestje, ook gedragen door de lage Euro. Je vraagt je wel af wanneer Euro-feest omslaat in Euro-paniek.

Eveneens was even als vorige week de AEX weer de beste van de klas. Ik heb daar geen verklaring voor. De AEX is opeens de beste.

De analyse van deze daggrafiek:  de zaak knalt omhoog, vrijdagmorgen openden we zelfs met een klein versnellingsgap bij 450. De daggrafiek probeert warempel uit kanaal DD2 te breken. Dat zou verrassend zijn. In korte tijd uit kanaal GG2 en nu ook DD2? De indicatoren staan – uiteraard – hoog. Te hoog? Ik vind van niet.

Weekgrafiek AEX

20150123AEXw

Heel fraai. Alle goed. Prachtige candles en stijgende indicatoren.

Verwachting
Wat moeten we denken van een grafiek die zo hard omhoog knalt? Kan dat verdergaan zonder eerst te corrigeren? Met name de daggrafiek lijkt lichtelijk absurd. Ik heb bij andere analisten gekeken en men verwacht een correctie: het staat te hoog en de indicatoren staan (te) hoog.
IK geef u die wijsheid graag mee, ze kunnen best gelijk krijgen. Ik van mijn kant zie op dit moment nog geen teken van correctie. Ik kan wel denken “”dat moet haast wel” maar ik zie het niet. Laten we niet vergeten dat Draghi voor de lange termijn een impuls aan de aandelenmarkten heeft gegeven. We hebben de afgelopen jaren gezien wat die impuls in de VS betekend heeft.
Wat mij betreft:  even wat gas terugnemen kan best, want de indicatoren staan hoog en kunnen even wat terug. Maar ik zie ze daarna gewoon doorstijgen en ik zie als richting in de weekgrafiek nu lijn B2 en die loopt komende weken ergens bij 477. Eind van de week denk ik dus dat we nog hoger kunnen staan.

En dan nu de Griekse verkiezingen op zondag 25 januari.

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email