Nieuwsbrief van 25 augustus 2014

Vooruitzicht voor deze week: AEX op weg naar 410 

Analyse AEX 25 augustus 2014

Zo, bijna 10 punten erbij deze week.  Dat is veel. Maar afgelopen vrijdag stonden we vóór de klap naar beneden door Oekraine ook al op 400…. Dus dan is het maar vier puntjes erbij.

Weekgrafiek AEX De candle van afgelopen week is uiteraard positief en de indicatoren zijn daardoor verbeterd.

20140825AEXw

Daggrafiek AEX De candle van afgelopen vrijdag is niet sterk maar verder was het natuurlijk een uitstekende week. De AEX staat er positief bij en is op weg naar de weerstand op 408,8 en kan wel door naar de 410.

20140822AEX

De omgeving

De AEX doet het goed. De DAX en de Cac40 staan zwakker. De VS blijft op recordniveau staan.

Verwachting

Ik heb het idee dat het verschil tussen Europa en VS groter wordt. De S&P en de Nasdaq willen zo te zien gewoon verder blijven stijgen. Voor DAX en Cac40 ben ik daar niet zo zeker van. Voor komende week is de verwachting voor de AEX: op weg naar 408,8 of 410. De weekgrafiek zal door de stijging in de daggrafiek dan ook weer wat beter worden. Op dit moment vind ik de weekgrafiek nog steeds twijfelachtig. De indicatoren overtuigen niet en we naderen weer de zware weerstandslijn A die nu bij 417 loopt. Ik ben benieuwd hoe het er volgende week uitziet. Krijgen we genoeg kracht om door 417 te gaan breken of zijn we ons aan het opmaken voor een echte correctie bij lijn A?  Dat is voor mij de echte vraag. Anders gezegd: volgen we de VS of de DAX?

Print Friendly, PDF & Email