Nieuwsbrief van 24 mei 2015

Verwachting AEX: op naar de 510 en dan weer dalen.

 Analyse weekend  24 mei 2015

Daggrafiek AEX

20150524AEX

Dinsdag schoot de AEX omhoog omdat Draghi aankondigde extra te gaan stimuleren. Meteen daalden weer de euro en de rente, en beide is goed voor de AEX. We begonnen maandag eerst nog lager en dat was ook de verwachting. We sloten maandag beneden de gaplijn op 492. Maar door de zet van Draghi werd het dus een positieve week met een slot bij 502, boven het gap.

In de daggrafiek is het kop-schouder patroon van de laatse weken door de zet van Draghi ongeldig geworden. We zagen ook een duidelijk kop-schouder patroon in de DAX en in vele grafieken binnen de AEX. Allemaal nu de prullenbak in.

De daggrafiek van de AEX is nu lastig te beoordelen. Ik ben hoe dan ook in elk geval blij dat er weer toppen en bodems zijn en dus een normale grafiek na de onnatuurlijke stijging van de afgelopen tijd.
De candles van de afgelopen twee weken vormden een omgekeerde driehoek (de groene lijnen). We zijn naar boven uitgebroken en het koersdoel van de driehoek  is 518,6.

De AEX is dus weer op weg naar boven. Gaan we door de dubbele top op 510 heen? Het is mogelijk. De driehoek zegt van wel. De indicatoren zijn echter minder overtuigend.

Weekgrafiek AEX
20150524AEXw

Duidelijk veranderd, er staat nu een bodem. Nadat eerst lijn B2 hard werd doorboord, staan we nu toch echt weer erboven en lijkt B2 de steun te zijn. Ik let op de RSI. Die is nog beneden lijn P. Komen we daar boven of niet?

Daggrafiek DAX
20150524DAX

Idem als AEX. Ook hier zijn de indicatoren niet overtuigend.

Weekgrafiek DAX

20150524DAXw

Verrassend. De zet van Draghi heeft gezorgd voor een echte bodem.

Verwachting
De AEX is weer aan het proberen bij 510 te komen. Dat kan gaan lukken, het koersdoel van de driehoek ligt hoger en de weekgrafiek heeft een bodem. Mijn twijfel zit hem in de indicatoren, vooral ook bij de DAX. Die blijven achter. Kortom, het is niet erg duidelijk. Door de 510 kan, maar een lagere top dan 510 en dan weer dalen blijft ook mogelijk. De laatste dagen was de vaart er eigenlijk uit bij ons en in de VS .

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email