Nieuwsbrief van 24 januari 2016

Analyse weekend 24 januari 2016

AEX-verwachting: Pas op! De uptrend is matig

Daggrafiek AEX:

Dag

De verwachting was “verder naar beneden, maar eventueel wat bodemen deze week”. De aankondiging donderdag van Draghi dat hij in maart iets nieuws wil overwegen deed de markt kiezen voor een bodem: we stegen van 403 naar 419. Woensdag stonden we nog op een dieptepunt van 393! Scheelt ook weer 26 punten in twee dagen….. Na de flinke stijging op donderdag deden we er vrijdag nog een stevige schep bovenop, de AEX opende vrijdag zelfs met een gap van 2%. De daggrafiek: een duidelijk bodempatroon staat er niet maar duidelijk is dat we op korte termijn wat hoger willen. De candles hebben haast en de RSI en de Stoch draaien naar boven. De RSI lijkt uit zijn dalend kanaal te komen maar dat is nog niet overtuigend. Laat ik het zo zeggen: als we komende week nog wat doorstijgen dan komen RSI en Stoch in een stand te staan die een flinke stijging mogelijk maakt. De niet getoonde MACD maakt ook een positieve crossing. Deze indicator beweegt zich echter nog in het negatieve gebied. Het kan dus een opleving binnen een daling aangeven. Positief: candles gaan hard omhoog en indicatoren verbeteren. Obstakels: de middellijn van Boll kan weerstand geven rond 424, het 38% Fibniveau op vrijwel hetzelfde niveau van 424,6 ook. De korte termijn-trend blijft dalend en de Boll-banden wijzen ook nog naar beneden.

Daggrafiek DAX:

Dag Dax

Bij de DAX geeft ZZ2 ongeveer de dalende trend aan. De DAX ligt er nu wat zwakker bij dan de AEX. Zij hebben geen oliefonds zoals Shell maar wel sjoemelaars als Vokswagen en de boeven van Deutsche Bank, die vorige week in het nieuws kwam met zijn eigen sjoemelsoftware om beleggers pootje te lichten. Het is nauwelijks te bevatten. De Boll banden dalen, de indicatoren blijven zwak: ziet er zwak uit die DAX. Steun vindt de DAX sinds augustus op 9345.

Daggrafiek Bund:

Dag Bund

In de panieksfeer begin van de week bereikte de Bund een nieuw hoogtepunt. De duitse rente daalde (Bund stijgt) maar de Italiaanse rente begon te stijgen: dat maakte de paniek nog wat groter. Men vreesde weer euro-crisis toestanden.

De Bund staat weer op zijn top. De indicatoren blijven achter en de Boll-band biedt weerstand. Wat correctie zou dus te verwachten zijn.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

Week

Boeiend. De weekgrafiek vond deze week steun op de MA200 en op – warempel – lijn A. De koers kwam weer terug in uptrend CC2. De RSI draait omhoog. Echter: alle andere indicatoren blijven zwak, inclusief de niet-getoonde MACD.

Verwachting Sinds donderdag roept iedereen weer hosanna. Tegelijk zegt men dat Draghi eigenlijk niets meer kan, geïsoleerd  is van zijn mededirecteuren en in maart wellicht weer bakzeil moet halen. Hij zal de Duitsers niet meekrijgen meent men. Toch weet iedereen: alles komt goed, we waren belachelijk ver gedaald, slaat allemaal nergens op. Er is nog niks opgelost, maar dat geeft niet. Nou, we gaan het komende week weer zien. De harde daling is gestopt maar sterk ziet het er ook nog niet uit. Verwachting: matigjes.

Een goede beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email