Nieuwsbrief van 23 november 2014

AEX-verwachting deze week: kracht in de grafiek, dus we stijgen gewoon door!

Analyse weekend 23 november 2014

Daggrafiek AEX

20141121AEX

De verwachting van een vervolg naar boven kwam uit. Het is een beurs zonder veel nieuws: de kwartaalcijfers zijn geweest en het is rustig. Rond ebola is geen paniek. Oekraïne lijkt me het gevaarlijkste. Vrijdag was er een speech van ECB-president Draghi en die beloofde weer van alles te doen om ons gelukkig te houden. Intussen vraagt men zich wel af wat hij eigenlijk nog KAN doen. Rente verlagen zit er niet in. Niettemin, het gaf de markten vrijdag weer een duw.

Zoals verwacht stelden de lijnen MN niet veel voor, ik haal ze hierna weg. De enorm krachtige stijging vanaf 366 wordt voortgezet. De AEX is boven de lijn A en aangekomen bij de vorige top.

 Weekgrafiek AEX

20141121AEXw

Wederom: prachtig. Veel mooier krijg je het niet. Candles goed, indicatoren goed. In de weekgrafiek is er in elk geval ruimte om te stijgen naar lijntje C2. Gezien de laatste toppen kan lijntje C2 iets hoger liggen (en gezien de laatste bodem bij 366 kan lijn C ook wat hoger lopen, dan wel daar een nieuwe lijn trekken). Erg belangrijk is C2 niet, maar hoe dan ook: hij loopt volgende week (na verhoging) bij 432. Dat is hoog, maar het lijkt volgende week haalbaar.

Daggrafiek DAX

20141121DAX

De vaart zit erin, maar precies gestopt bij dalende lijn over de toppen, dat nu weer wel.

Verwachting
U begrijpt dat we aan het stijgen zijn. Zonder veel reden, laten we het een eindejaarsrally noemen. De meeste signalen wijzen erop dat we ook deze week kunnen doorstijgen. De krachtige weekgrafiek is het sterkste argument. Daggrafiek en weekgrafiek zijn boven A gekomen. De indicatoren staan goed.
Zijn er tegenargumenten tegen het stijgen? Niet veel. Vrijdagmiddag koelde de VS wat af, met name de Nasdaq. Maar we zien in de VS vaak winstnemen op vrijdag (niet echt handig als het maandag doorstijgt). Bij de AEX-daggrafiek staan we bij een top en moet de RSI de overbought -zone ingaan en dat is ook altijd spannend. De stochastics is wat naar beneden aan het draaien en die draai moet er weer uit. De Dax is gestopt bij een weerstand.
Tot zover de tegenargumenten. Ze wegen echter niet op tegen de kracht in de weekgrafiek.

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email