Nieuwsbrief van 23 juni 2014

Analyse AEX 23 juni 2014:

Vooruitzicht voor deze week: Nog maar wat hoger!

Lezers, ik meen dat ik nu vijf weken op rij hoger heb verwacht en het komt nog uit ook. Om nu weer hoger te verwachten, is dat de goden verzoeken?

Weekgrafiek AEX

20140620AEXw

De weekgrafiek is gewoon positief. Op weg naar het “kruispunt” in de cirkel nabij 425. De indicatoren staan hoog. Uiteraard kunnen ze nu gaan corrigeren, maar ze laten dat nog niet zien dus voorlopig moet ik uitgaan van: hoger.

Daggrafiek AEX

20140620AEX

Hier zijn de indicatoren anders. Ze hebben het hoogste punt gezet, althans, zo lijkt het. We kunnen niet uitsluiten dat ze nog een keer zo hoog komen – waarbij de koers van de AEX nog veel hoger kan gaan – maar op dit moment lijkt het op beginnende divergentie: de indicatoren komen niet hoger maar de AEX wel.

De omgeving

De daggrafiek van de Nasdaq lijkt qua koers/indicatoren zeer sterk op die van de AEX (OK, misschien kun je beter zeggen dat de AEX op de Nasdaq lijkt). De grafiek van de S&P500 begint redelijk absurd te worden, het steeg deze week weer hard en wijst nu recht omhoog. Tijd voor wat correctie?
De DAX lijkt solide hoger te gaan.
Zilver blijft heel boeiend. Het was vorige week toch weer boven 19 gekomen en begint nu echt te stijgen. Dus toch weer een bodem bij 19 gezet?

Verwachting

De weekgrafiek is gewoon goed, en de DAX ook. Ik verwacht toch weer een hoger weekeinde. In elk geval verwacht ik dat de stijging doorgaat. Maar er zijn tekenen van vermoeidheid. Divergentie en een overspannen S&P. Een kleine korte correctie binnen de trend is zeker ook mogelijk. Dus misschien wat correctie, maar gezien het totale beeld moet ik toch verwachten: hoger.

ARCHIEF Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email