Nieuwsbrief van 22 mei 2016

Analyse weekend 22 mei 2016

AEX-verwachting:  wachten op de verrassing.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

WeekDe AEX bewoog afgelopen week tussen 427 en 438. Dat is een rustige week. Uiteindelijk sloten we bijna een punt hoger dan vorige week. Dus: weinig gebeurd. Weekgrafiek blijft gevangen tussen MA20 en MA50. De indicatoren staan niet sterk en nu iets zwakker dan vorige week.

Daggrafiek AEX:

Dag

In de daggrafiek is de neklijn op 426 cruciaal. We kwamen daar afgelopen week op donderdag even op maar vrijdag ging het flink hoger. Deze week was duidelijk dat de markt niet door die neklijn wil. Gebeurt dat wel dan wordt een kop-schouder patroon afgerond. Daar heeft de markt dus geen zin in. We zien nu een AEX die wat verbeterd is en voorzichtig omhoog wijst. De indicatoren zijn wat verbeterd en draaien omhoog. Daarboven loopt voor de AEX lijn Z3 en de MA200. De MACD is nog zwakjes .

Weekgrafiek DOW:

Week DOW

De DOW is nu vier weken gedaald. Een kalme correctie, geen paniek. Het beeld is sinds 2015 zijwaarts met een duidelijke bovengrens en een duidelijke ondergrens. Even zijwaarts als de EUR/USD.  Indicatoren staan goed, ik verwacht steun op de beide MA’s en dan weer wat herstel.

Weekgrafiek Bund (gewoon):

Week Bund

De Bund blijft record na record breken, rente nul. De obligatiemarkt is ziek en dat kan voor aandelen nooit echt goed zijn. Wel stijgen de huizenprijzen.

Weekgrafiek EUR/USD (gewoon):

Week Euro

Deze week wat gedaald. Rustig zijwaarts, maar de RSI gaat zo te zien zijn steun breken. Komen we daarna onder de beide MA’s?

Verwachting De markten bewegen zijwaarts, de Bund blijft op record. De AEX is weinig veranderd, een puntje, maar wil liever niet door de neklijn op 426. De daggrafiek wil wat hoger, de weekgrafiek zegt weinig maar heeft zwakke indicatoren. Als we dit doortrekken dan gaan we volgende week wat hoger. De vraag is natuurlijk of we gewoon mogen doortrekken. Misschien krijgen we wel een verrassing.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email