Nieuwsbrief van 22 maart 2015

Verwachting AEX: Verder omhoog. Volgend koersdoel 510

Analyse weekend  22 maart 15

Daggrafiek AEX

20150322AEX

Lezers, de verwachting was : “Lijkt me waarschijnlijk dat we het koersdoel van de vlag komende week halen. 500 kan ook nog.”  En alweer kwam de verwachting uit, nu al wekenlang, ik sta er zelf van te kijken. Zo voorspelbaar is de markt normaal niet.

Maandag werd 498 bereikt en daarmee het koersdoel van de vlag (496). Altijd fijn als technische analyse zijn werk doet. De rest van de week werd het daarna sukkelen … doel bereikt.. einde feestje?
Laagste punt werd 492,4 dat was even de kans voor de analisten die wachten op een correctie om “zie je wel” te schrijven.
We werden “gered” door de (grote, driemaands) expiratie van de maart-opties tussen 15.30 en 16.00 vrijdagmiddag.  Om half vier schoot de AEX omhoog en kwam boven de 500. Het blijft een belachelijk fenomeen.

Er ontstaat in de daggrafiek de IETS minder snel stijgende lijn T. Verder blijft het beeld ongewijzigd. Hoge indicatoren die hoog blijven, een stochastics en een (niet-getoonde)  MACD die weer naar boven krullen… het zou hard kunnen gaan weer.  Wordt de gebroken lijn R nu  weerstand? We kunnen naar  510 zonder R te breken.

Weekgrafiek AEX

20150322AEXw

Nu de AEX hogere niveau’s opzoekt is het tijd om oude steun/weerstandsniveau’s uit de periode 2000 – 2008 weer in te tekenen.  Ik zie dat ik de niveau’s 472 en 480 eerder had moeten intekenen, we zijn ze al gepasseerd. Ik zie nu dat 472 zelfs met een gap werd gepasseerd, ongetwijfeld zal Ad Nooten dat een truuk van de markt hebben genoemd.

De weekgrafiek is waanzinnig. Ongekend. Maar blijft omhoog wijzen. Weerstandzone 518-537. Steun 480 en lijn B2.

Verwachting
De verwachting is wederom hetzelfde als vorige week want het beeld is en blijft hetzelfde:
1. Richting blijft omhoog. Hoge indicatoren kunnen een tijd hoog blijven.
2. Even een tikkie terug kan altijd. Bij hoge indicatoren is lastig in te schatten wanneer ze even terugvallen. Maar pauze of terugvallen is niet: corrigeren. De trend is omhoog. De stochastics en MACD draaien naar boven dus dat duidt op minder kans deze week op terugvallen.  Het zou zelfs kunnen knallen.

Tenslotte: vorige week las u op onze site het in memoriam voor Glenn Lijesen.  Ik zal hem missen. Met Glenn kon ik het heerlijk oneens zijn. Optimist als hij was zag hij altijd hogere koersen.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email