Nieuwsbrief van 22 februari 2015

AEX-verwachting: Verder omhoog, koersdoel 505

Analyse weekend 22 februari 2015

Daggrafiek AEX

20150222AEX

En alweer was de verwachting vanuit de technische analyse – het nieuws leek wel dreigend – dat we hoger konden. En alweer kwam de hogere verwachting uit: opnieuw 5 punten erbij. Het houdt niet op.

De daggrafiek is aan het stijgen na de uitbraak uit de vlag. De stijging zou volgens de vlag tot 505 kunnen gaan.. We mogen wel aannemen dat dat niet in een rechte lijn zal gaan.
De indicatoren staan hoog en steunen daarmee de stijging. De RSI en de stochastics hebben geen last van divergentie, dat zegt ook wat. De niet-getoonde MACD divergeert wel.
Kanaal GG2 was zelfs nog niet stijl genoeg, het moest nog harder. Kanaal GG2 kan eigenlijk alweer weg.

Weekgrafiek AEX

20150222AEXw

Een hele sterke grafiek, met stevige indicatoren. In elk geval op weg naar lijn B2 (loopt bij 478 volgende week). Dat wordt een boeiend gevecht.

Daggrafiek S&P500

20150222SP

De S&P-grafiek kent vele lijnen. De candles zijn sterk, de indicatoren draaien omhoog: op weg naar lijn A bij 2140.

Verwachting
De verwachting heeft weinig woorden nodig. Alles ziet er goed uit, de grafieken zitten in mooie trends. Dat betekent dat er komende week wederom kans is op hogere koersen. Kan het komende week ook dalen? Jazeker. Om de simpele reden dat koersen nooit in een rechte lijn doorstijgen. Daarbij komt dat de indicatoren nu zo hoog staan dat ze niet veel hoger kunnen, maar WEL lager.
Is dit dus een zinloze analyse? Dat mag u zelf uit maken. Ik zie een sterke grafiek die ook eens moet afkoelen. Daarom is de korte termijn wat onduidelijk.

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email