Nieuwsbrief van 21 juni 2015 AEX en DAX

Analyse weekend 21 juni 2015 AEX en DAX

AEX-verwachting deze week: de correctie is nog niet voorbij

Lezers, het meest opmerkelijke van afgelopen week was natuurlijk dat er niets gebeurde. Met name de beleggers in de AEX maken zich geen zorgen over Griekenland, zij trekken zich op aan de stijging in de VS omdat de renteverhoging daar gematigd zal zijn. Dat wij vrijdag positief sloten met zo’n spannende dagen in het vooruitzicht: ik kan het niet volgen. Op weekbasis verloren we wel 2 puntjes. Vorige week heb ik de grafieken uitgebreid besproken. Deze week veranderde er niets en kan ik kort zijn.

Daggrafiek AEX

20150621aex

Strek dalend beneden lijn Z2. Maar D2 biedt nog steun. Naar boven toe veel weerstanden dichtbij, naar beneden een groot gat, richting eerste koersdoel 450. De candle van donderdag duidde op een bodem, maar die van vrijdag weer op een top. Indicatoren: zelfde verhaal als vorige week. Ze staan weliswaar zwak, maar ze lijken naar boven te willen draaien. Kan de RSI boven weerstandslijn P komen? Intussen zijn we nog lang niet op 455, het eerste Fibonacci-correctieniveau.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

 20150621aexw

De gewone weekgrafiek is beneden lijn B2. De candles zijn dalend, de indicatoren zwak maar tot nu toe steun rond 472. Hoe dan ook: dalend.

Daggrafiek DAX

20150621dax

Vergelijkbaar met AEX, ook steun op de trendlijnen. Indicatoren: zwakker dan bij AEX. Verdere daling waarschijnlijk.

Weekgrafiek DAX (gewoon)

 20150621daxw

De DAX had ook een licht negatieve week. Steun van lijn W maar in principe verder dalend bij zwakke indicatoren.

Verwachting Met name de weekgrafieken blijven negatief. Ik denk dat de correctie (binnen de uptrend overigens) nog niet is afgerond. De rest is aan de Grieken. Wederom uitstel en pappen en nathouden zal de markt niet verbeteren. Maar iedereen schijnt een goede afloop te verwachten. Ik ben er niet zo zeker van .

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime

Print Friendly, PDF & Email