Nieuwsbrief van 21 februari 2016

Analyse weekend 21 februari 2016

AEX-verwachting: Herstel in een dalende trend

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, de verwachting was eerst nog wat rebound maar daarna toch lager vanwege zwakke weekgrafiek. Die verwachting kwam alleen voor de rebound uit, die was zo sterk dat een daling er niet van kwam. De AEX sprong maandag omhoog met een gap van 9 punten omdat China na een week sluiting waarin wij fors daalden, nauwelijks daalde. Een Chinees macrocijfer viel zondagnacht mee. De rest van de week stegen we verder omdat de olieprijs herstelde. En donderdag en vrijdag verloren we weer wat omdat de oliepijs daalde. Het draait momenteel vooral om die olieprijs. In de daggrafiek heb ik twee cirkels gezet. Als de huidige tweede cirkel net zo verloopt als de eerste dan gaan we vanaf nu weer hard naar beneden. Maar dat is: als…. Er staat een kleine top aan het eind van de week.  Deze top is nog niet bevestigd door een erop volgende daling, het kan ook nog een pauze in de stijging zijn. Is het een top, dan is het wederom een lagere. De indicatoren zijn wat beter geworden. Met name de niet-getoonde MACD nadert van onderop nu zijn nullijn. De grafiek is gestopt bij het eerste, 38% Fib-niveau. Dat is niet veel. Als het herstel hierbij blijft dan is het zwak. De grafiek is echter wel boven de middellijn van Bollinger Bands gekomen en de Bollbanden zijn nu zijwaarts. Al met al is de daggrafiek niet erg duidelijk. Het corrigeert omhoog in een dalende trend. Tot hoe hoog komen we? De DAX-grafiek is erg vergelijkbaar en de Bund bewoog deze week zijwaarts op zijn topniveau. Dalen wil de Bund nog niet.

Daggrafiek DOW:

Dag DOW

De DOW heeft in juli zijn uptrend verlaten. Er ontstond downtrend ZZ1 en daar viel de DOW twee keer hard uit. Horizontale steun is er vlak onder de 15.400. De twee  laatste bdems van januari en februari bleven daarboven. De DOW zet nu drie keer een iets hogere bodem.  De indicatoren zijn redelijk en de Boll-banden draaien wat omhoog: de DOW wil nog wat verder herstellen. Het lijkt wat zijwaarts te worden. Maar bij deze beweeglijkheid duurt dat niet lang.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

De weekgrafiek laat deze week een redelijke candle zien. De indicatoren zijn ietsje beter geworden, ze staan zwak maar proberen wel wat omhoog te draaien. De weekgrafiek ondervond weerstand van trendlijn C. Ook hier: de weekgrafiek wil wat verder herstellen.

Verwachting Erg duidelijk is het allemaal niet. De markten proberen te herstellen en het lijkt erop dat ze dat deze week weer gaan proberen. De trend is dalend, het grote beeld is zwak maar men herstelt wat. Daar moet ik het maar bij houden. Een herstel in een dalende trend kan altijd weer omslaan naar beneden maar ik kan niet zien wanneer.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email