Nieuwsbrief van 21 december 2014

AEX-verwachting deze week: zijwaarts tot iets hoger!

Analyse weekend 21 december 2014

Daggrafiek AEX

Het zijn wilde tijden. Na een volkomen onverwachte crash om onduidelijke redenen – de olieprijs daalde en de roebel daalde van topniveau naar wat lager  – zijn zoals zo vaak de zorgen ook opeens weer weg. Bij overigens dezelfde omstandigheden… De FED belooft voorzichtig te zijn met renteverhoging en alles steeg weer 3%.
Blijven we zitten met een daggrafiek die onleesbaar is. Wat moeten we hier nu van vinden?
We zijn weer in kanaal DD2 en in kanaal GG2. We zijn weer eens boven lijn A. Er is een gap 404-407 waarvan niet duidelijk is of het nog moet worden gevuld. De indicatoren zijn stijgend – dat is een feit – maar geven na het zwakke verloop op vrijdag de indruk al te gaan toppen.
Daggrafiek: chaotisch maar volgende week licht hoger zou ik denken. Beeld lijkt al met al nogal zijwaarts.

20141219AEX

Weekgrafiek AEX

Absoluut een gezonde candle deze week. Na de crash staat er meteen een bodem. Men wil in kanaal DD2 of GG2 blijven, zoveel is zeker. De indicatoren zijn wat lastiger te lezen dan de candles maar geven geen reden om een daling te verwachten. Met name de RSI is licht positief, de stochastics heeft welliswaar negatief gecrosst maar zou toch hoger kunnen want staat nog in de sterke zone.

20141219AEXw

Verwachting
De verwachting is wat hoger. Het beeld lijkt eigenlijk vooral zijwaarts. Na zoveel chaos is het beeld moeilijk te lezen. De grote vraag is of het gap 404-407 gevuld moet worden. Ik verwacht van niet. Zeker niet nu we de laatste twee weken van het jaar ingaan. Vorig jaar wist men toen ook een sprint eruit te persen, men wil dat nu eenmaal aan het einde van het jaar. En dat u het vast weet: de eerste week van het nieuwe jaar wil men dat ook….  Vorige week was “men” opeens de controle kwijt. Want vergis u niet, onze “vrije” markt wordt in belangrijke mate gestuurd door grote partijen. Vorige week waren die partijen in de war. De verklaring daarvoor is eigenlijk nog niet gevonden. De verschillende commentatoren zijn nog zoekende. Ik houd het maar op een gebrek in de onderlinge coordinatie. U kunt drie weken rust nemen, na 7 januari begint het weer.

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email