Nieuwsbrief van 21 augustus 2016

Analyse weekend 21 augustus 2016

AEX-verwachting: wachten op de uitbraak…

Daggrafiek AEX:

Dag De verwachting was een hoger vervolg, maar afkoeling op korte termijn – komende week – blijft mogelijk binnen een verder positief beeld. Het werd een beetje afkoelen, we kwamen weinig van de plaats. De AEX zette deze week een top bij 456 zodat daar nu een dubbele top staat. Vervolgens werd een top op 451,5 gezet, waarbij de laatste drie candles een nieuw toppatroon vormen. Dubbele top, lagere top… het klinkt als ik het zo opschrijf allemaal dreigend maar feitelijk is er weinig aan de hand. We schieten niet op, maar we blijven wel hoog hangen – de indicatoren blijven ook op redelijk niveau hangen – en we vonden wederom steun op 448.

Weekgrafiek AEX:

Week

Ook hier geen verandering. We stijgen nog steeds in kanaal BB2 danwel het steilere CC2. We hebben een mislukte uitbraak boven B2 gehad maar tot nu toe leidt dat niet tot een doorbraak aan de onderkant onder trendlijn B. Met gearceerde lijnen heb ik een stijgende driehoek aangegeven waarbinnen we de laatste weken bivakkeren.  Een uitbraak naar boven, boven de gearceerde lijn is waarschijnlijk. Enige verandering deze week was dat duidelijk werd dat de RSI nog moeite houdt met de horizontale weerstand. Indicatoren vrij goed.

Daggrafiek DAX-index:

Dag Dax

Ook in deze grafiek is de correctie langs de lijnen Z voorbij en heb ik deze lijnen weggehaald. We zien een nieuwe stijgende trendlijn P. Zoals we heel vaak bij grafieken zien loopt deze in dezelfde stijgingsgraad als de voorgaande trendlijnen. Allemaal stijgende trendlijnen, dus groot feest? Nee, het beeld wordt toch vooral zijwaarts. Evenals bij de AEX staat ook hier een top maar is het sentiment goed en staan de indicatoren vrij hoog. Al kan de RSI door de stijgende steunlijn zakken – maar dat is op termijn ook onvermijdelijk.

Weekgrafiek DAX:

Week Dax

Ook hier krijg ik het beeld dat we overgaan naar zijwaarts. Laatste keer dat de RSI overbought werd was januari 2015. Er staat nu een toppatroon.

Verwachting Overal toppatronen, ja, het zou volgende week lager kunnen. Daartegen pleit dat de laatste weken correcties meestal worden opgevangen. Het sentiment is positief en de meeste indicatoren staan vrij goed. Waarbij ik moet aantekenen dat die van de daggrafiek AEX wel verzwakken nu. Dus de verwachting? Waarschijnlijk wat op en neer….. het is de bekende slappe zomermaand.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email