Nieuwsbrief van 20 maart 2016

Analyse weekend 20 maart 2016

AEX-verwachting: Pas op! Daar komt de top!

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, de verwachting was hoger en er kwamen drie puntjes bij. De markt wordt rustiger. Er is heel goed nieuws: Draghi zal de rente niet verder verlagen (nul  is nul) en Yellen brengt het aantal reneteverhogingen terug van 4 naar 2. Dat betekent: rust op het front van de centrale banken. Althans, laten we hopen dat ze niet iets anders verzinnen. Ik hoop dat de markt zich nu weer richt op de economie en niet op de centrale banken. De AEX is nu lastig te beoordelen. We stijgen zonder correctie van 380 naar 445. Dat is nogal wat. De stijging is een nauw kanaal en dat kan niet zo blijven. De AEX ondervindt weerstand van 448, MA200 en dalende trendlijn Z. Een top hier is goed mogelijk. Maar de andere kant van het verhaal is dat we nu nog stijgen en dat de indicatoren stijgen. De RSI komt boven zijn weerstand op 62 en krult verder naar boven. En er zijn de bullish patronen, de omgekeerde kopschouderpatronen.

Daggrafiek AEX Bollinger banden:

Dag Boll

De banden stijgen, de middellijn stijgt sterk, we kunnen door naar 453 bij de bovenste band.

Daggrafiek Bund:

Dag Bund

Rente nul is nul, de Bund blijft hoog en Draghi blijft opkopen. Er wordt jarenlange lage rente verwacht. Toch lijken we bezig aan een lagere top, de indicatoren blijven achter. Dus wat afkoeling naar trendlijn bij 160 misschien mogelijk.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

De candle van deze week is een doji, twijfel. We stijgen, de indicatoren blijven achter, het lijkt erop dat er egens een top gaat komen. De weerstand bij 447 staat nog, maar we zijn wel boven lijn BM gekomen..

Weekgrafiek EUR/USD (gewoon):

Week Euro

Minder renteverhogingen in de VS gaf de dollar een tik en dus steeg onze euro. We kwamen dus toch nog boven de laatste top. De beweging is richting 1,15. Mijn verwachting blijft dat daarna een draai naar beneden meest waarschijnlijk is.

Verwachting We kunnen weer wat hoger. Er zijn tekenen dat een top nabij is, ergens rond 453 zou ik denken. Dan zijn we wel net boven een aantal  weerstanden gekomen, maar toch. Van 380 naar 453 is veel.  De duurdere euro helpt ook niet.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email