Nieuwsbrief van 2 november 2014

Vooruitzicht voor deze week: De ondertoon is positief, maar er moet nog wel een gap gevuld worden.

Analyse weekend 2 november 2014

Daggrafiek AEX

En opnieuw een wilde week die het lastig maakt de grafiek te beoordelen. Maandag werd het rood toen men na ging denken over de stresstest van de banken en met name Italië rood kleurde. Dinsdag en woensdag flink herstel al werd het herstel woensdag overdag steeds minder.  Woensdagavond werden in de VS de cijfers van Facebook slecht beoordeeld en donderdagochtend stonden we weer op nul voor de hele week….
En dan vrijdag! Bank of Japan gaat heel fors steunen en zelfs aandelen kopen op de beurs, een ongekende maatregel. Kan moeilijk duiden op een goede economie maar men was wereldwijd zeer blij. Met een flink gap sloot de AEX vrijdag 5 punten hoger.

De daggrafiek is nu stijgend en de indicatoren staan positief al blijft de RSI wat achter en lijkt het stijgen niet erg te steunen.  Het gap van vrijdag is een voortzettings-gap en die worden vaak alsnog gesloten. Maar los daarvan is het beeld positief.

20141031AEX

Weekgrafiek AEX
Daar waar de daggrafiek chaotisch is, daar is de weekgrafiek gewoon sterk. Een sterk herstel met goede indicatoren.  Op weg naar lijn C2 (bij 427) of nog hoger, naar trendlijn D2.

20141031AEXw

Maandgrafiek AEX
De candle van oktober is bizar. Het was een dolle maand. Qua patroon lijkt de candle een hammer maar dan een hammer die niet op een bodem staat dus dat is raar.  Uiteindelijk zijn we lager gesloten dan de 421 van de maand september. In die zin is de candle van oktober negatief en duidt hij op moeite met weerstandslijn A. Dat is niet onlogisch. De indicatoren in de maandgrafiek draaien licht naar beneden.

20141031AEXm

Verwachting
De daggrafiek is vreemd maar positief. De maandgrafiek is eigenlijk negatief (hij is lager dan vorige maand, de indicatoren verzwakken een beetje  maar staan wel gewoon positief). Maar, deze maandcandle geeft toch vooral aan dat de AEX NIET wil dalen. Het herstel was enorm. Van 366 naar 411 dat mag je enorm noemen. En dus is de maandcandle toch vooral positief.

Houden we over de weekgrafiek. Meestal vind ik die het belangrijkste. En deze week is hij ook het duidelijkste: gewoon positief.

Conclusie:

Het zijn wilde tijden maar de ondertoon blijft positief. Ik ben benieuwd of het gap bij 405 nog gevuld moet worden. De beurs heeft de wind mee, het is namelijk het eind van het jaar…

 

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Print Friendly, PDF & Email