Nieuwsbrief van 19 oktober 2014

Vooruitzicht voor deze week: er is een bodem, maar of die het deze week zal houden…..?

Analyse weekend 19 okt 2014

Daggrafiek AEX
Een wilde boel, bijna gezakt tot de steun op 364!! Gezakt door lijn D. Enorm herstel naar 387. Indicatoren zwak.

20141017AEX

Weekgrafiek AEX
Zoals verwacht onder lijn D gekomen. Een belangrijk feit. Zelfs zover onder lijn D dat we in een keer bijna op lijn C uitkwamen. Dat was toch wel bijzonder. Vervolgens een sterk herstel, waarmee de candle een hammer is.

20141017AEXw

Weekgrafiek DAX
De weekgrafiek van de DAX is bijzonder: de DAX daalde tot onder de trendlijn EN onder de neklijn N van een kop-schouderpatroon.  Een  vervolg naar beneden is dan het meest waarschijnlijk. Tegen een daling pleit de enorme hammer en het feit dat de indicatoren al lijken te draaien.

20141017DAXw

Weekgrafiek Nasdaq 100
Door het herstel vrijdag bleef de Nasdaq nog net boven zijn trendlijnen.
De DOW deed iets vergelijkbaars. Vorige week besprak ik daar in de weekgrafiek de lange-termijn trendlijn A. Ik verwachtte dat we daar onder konden. Welnu, de DOW kwam daar overtuigend onder maar herstelde vrijdag tot… precies boven A. Jawel.
De indicatoren staan in beide grafieken echter zwak.

20141017NASw

De omgeving
Het was een week van echte paniek. Wilde dalingen zonder enige kopers. Met een fors herstel op donderdagmiddag en vrijdag.  Negatief feit is dat de rentes in de zuidelijke landen opliepen.

Verwachting
Iedereen vraagt zich natuurlijk af: wat nu? Is vrijdag voorlopig de bodem gezet?
De meeste analisten zijn nogal optimistisch. In de daggrafiek ontstond donderdag een enorme hammer:  dat is een candle die eerst ver daalt, vervolgens denkt men “hier moeten we niet wezen” en het slot is bovenin de candle. Een hammer is een sterk bodempatroon. Ook in de weekgrafiek ontstonden overal hammers. En dus zien veel analisten een bodem.

Welnu, die bodem die staat er. Vraag is echter: is het een bodem die houdt of is het gewoon “een bodem” binnen een verdergaande daling? Ik verwacht dat we begin van de week nog wat verder kunnen stijgen maar dat er dan weer een draai naar beneden komt. Lastig te zeggen of we dan eind van de week hoger of lager dan nu staan, maar  als ik moet kiezen dan zeg ik: lager.

Ik verwacht dat omdat:
1) ik het herstel van vrijdag zie als een terugtest van de negatieve doorbraak door de trendlijnen
(het verrast me dat andere analisten het niet over deze test hebben)
2) en zeker ook omdat de indicatoren flink zwak staan.
Een kanttekening is wel dat als we maandag nog veel stijgen dat we dan officieel weer boven de trendlijnen in de verschillende grafieken komen en dat dan ook het kop-schouderpatroon in de DAX ongeldig wordt. Maar ik verwacht dat we niet lang boven de trendlijnen zullen blijven.

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Print Friendly, PDF & Email