Nieuwsbrief van 19 juni 2016

Analyse weekend 19 juni 2016

AEX-verwachting: nu kort omhoog en daarna verder dalen 

Daggrafiek AEX:

Dag

Er is een bodem gezet boven de steunlijn op 413. Het kop-schouderpatroon dat ik al enige tijd voor mogelijk hield is deze week toch geactiveerd. Bezien vanuit dit patroon is de bodem alleen een opmaat voor een terugtest van de neklijn, waarna we verder kunnen dalen naar het koersdoel van de kopschouder op  (neklijn – 32 = 426 – 32=) 394. En warempel: dat is het niveau van een belangrijke gap. De indicatoren staan slecht. De niet getoonde MACD en Coppock zijn negatief en verder dalend. Bij de Bollingerbands zijn we buiten de onderste band geweest en veren we nu wat terug. Dat herstel zou wat verder kunnen: in lijn met een terugtest van de neklijn op 426.

Weekgrafiek AEX:

Week

Slecht. Wel de uptrend BB2 gewoon nog van kracht. Dalende indicatoren, de niet getoonde MACD gaat negatief crossen. 410 is een belangrijk niveau, daar zouden we toch zeker heen moeten.

Weekgrafiek DAX:

Week Dax

Uptrend MN, nu corrigerend binnen de blauwe lijnen. Indicatoren dalend. Deze week was er steun op MA200. MACD gaat crossen in negatieve zone, dat is gevaarlijk. Steun is er op 9200. Belangrijke steun. Komen we daaronder dan zijn we bezig met een enorm, onregelmatig, kopschouder-patroon. Hoe dan ook: nu op weg naar 9200.

Weekgrafiek DOW:

Week DOW

De DOW bleef ook deze week gewoon hoog. Een soort hammer werd gevormd. Nog steeds minder angst voor Brexit over de oceaan. Indicatoren koelen wat af, in principe staat de DOW gewoon goed.

Weekgrafiek EUR/USD:

Week DOW

De vraag is hoe lang we kunnen blijven stijgen boven lijn Z. En de RSI boven zijn steunlijn blijft. Het lijkt me een kwestie van tijd. Het grote beeld is negatief.

Verwachting De markt herstelde vrijdag flink door de moord op een Engelse politica. De verwachting is dat dit extremisme negatief uitpakt voor het Brexit-kamp. Het herstel zou maandag kunnen doorzetten naar 426. Daar zou volgens mij de daling weer moeten beginnen. Dat wordt ook gesteund door de weekgrafiek en door die van de DAX. Uiteindelijk zal het referendum alles bepalend zijn.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email