Nieuwsbrief van 19 april 2015

Verwachting AEX: een verdere, maar bescheiden correctie

Analyse weekend  19 april 2015

Lezers, na een lange reeks van steeds maar goede (hogere) verwachtingen, zit ik er de laatste weken naast. Daar is niet veel aan te doen, een grafiek die extreem hard is gestegen wordt lastig te beoordelen. De verwachting voor afgelopen week was hoger, en we begonnen goed met een stijging tot boven 510. Dinsdag en woensdag kwamen we tot 510,8. Daar hield het, voor mij onverwacht, opeens op.  Ik dacht juist dat we verder gingen doorstoten. Op weekbasis verloren we echter 12 punten (507 – 495).

Weekgrafiek DAX

 20150419DAXw

 De weekgrafiek kreeg een flinke tik. Op weg naar 11000 zou je zeggen. De indicatoren staan echter nog hoog.

Daggrafiek DAX

20150419DAX

De DAX was nog wilder gestegen dan de AEX en kreeg nu de hardste klap. De indicatoren staan nu in de daggrafiek negatief: dit zou verder naar beneden moeten. De niet getoonde MACD staat echter nog positief.

Weekgrafiek AEX

20150419AEXw

De weekgrafiek bleef binnen lijn T2 en er staat opnieuw een toppatroon.  Een terugkeer naar lijn B2, volgende week bij 485, zou ik normaal vinden. Echter, de indicatoren staan nog steeds hoor.  En we zijn niet vergeten hoe na de vorige top op 500, gevolgd door daling naar 480, de zaak weer snel boven 510 kwam. Met andere woorden: de uptrend blijft intact.

Daggrafiek AEX

20150419AEX

Vrijdag daalde het hard. We zijn weer terug bij het gap boven 492. De indicatoren zijn verzwakt, maar nog niet negatief.

Verwachting
Wanneer de huidige beweging doorzet gaan we naar 485. Ook de DAX lijkt te corrigeren. De VS lijkt meer zijwaarts, het steeg veel minder en er ging ook minder af. Binnen de AEX zijn nu veel aandelen aan het corrigeren, maar zwaargewichten Shell en Unilever niet.
Kortom, een verdere, bescheiden correctie geef ik wat meer kans, maar de uptrend blijft intact en Draghi blijft pompen, dus hoed u voor een snelle bodem.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email