Nieuwsbrief van 18 oktober 2015

Analyse weekend 18 oktober 2015

AEX-verwachting deze week: eindejaarsrally gestart?

Lezers, de verwachting was:  “Het is allemaal rustig geworden. En, zoals vorige week al werd aangestipt: men haalt alles uit de kast om tot een eindejaarsrallye te komen. Daar is de grote partijen veel aan gelegen: met een plus het jaar uit. Hoewel ik een rustige week verwacht is het vanuit de TA toch weer spannend: de 450 is een vrij cruciaal niveau. Daarboven kunnen we weer omhoog gaan kijken, de indicatoren in de daggrafiek komen dan echt hoog. Komt er echter een top rond 450 dan wordt het of zijwaarts of we gaan alsnog verder met de daling. Verwachting voor deze week: topvorming rond 450. En dan maar eens zien. De economische berichten blijven slecht maar men vat dat op als “positief.”  We moeten maar afwachten hoe lang men zichzelf voor de gek blijft houden.  Het kwartaal-cijferseizoen is begonnen., ook dat wordt spannend.”

De verwachting kwam uit, we zijn zes punten gestegen van 441,8 naar 447,8. We naderen de zone 450.

Daggrafiek AEX

Dag

Ik was vorige week vergeten te vermelden:  “misschien staat de top er al”. Ik bedacht me dat na verzending vande analyse. De candle van vrijdag was immers vrij lelijk. We zakten maandag, dinsdag en woensdag naar 430 en ik dacht: dat had ik toch moeten schrijven.   Maar nee, 430 blijkt voorlopig de bodem te zijn. Donderdag immers openden we met een sprong omhoog. Niet dat ik daar iets van begreep, de VS was woensdagavond alsnog een procent in de min gegaan. Vanuit de daggrafiek is de analyse ongewijzigd: we naderen de zone bij 450. Daar ligt het 50% Fib-niveau op 453 en daar loopt lijn G2. Bovendien nadert de RSI de 61 en daar heb ik een weerstandslijn getrokken: sinds mei lukt het de RSI niet om hoger te komen. Daar teken ik bij aan dat de Stochastics opnieuw omhoog crosst dus het kan zijn dat de 61 nu wel sneuvelt. Alle overige indicatoren duiden echter op vermoeidheid.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

Week

Wat moeten we hier nu van vinden. Keihard omlaag en sinds vorige week hard omhoog. Precies gestopt bij weerstand 448. Vanuit de candles gezien gaat die eraan.  Vanuit de indicatoren lijkt dat ook mogelijk, de proberen naar boven te draaien. Ook hier staat de RSI voor een weerstand. De indicatoren proberen te draaien maar ze staan nu wel nog zwak. We zien dat de MA20 de MA50 crosst, het begin van een in principe negatieve fase.

Verwachting In de daggrafiek kan men nog volhouden dat een top rond 453 goed mogelijk is. De expiratie vrijdag gaf vast wat druk omhoog. De weekgrafiek is momenteel echter een motor op de weg naar boven. De verwachting moet dus met deze weekgrafiek kort zijn: hoger. Dat is dus een snelle draai geweest, daar in die weekgrafiek. Ik teken er bij aan dat ik dit technisch beeld niet kan rijmen met de economische werkelijkheid. Deze wek was alles weer slecht. De markt concludeert dan: geen renteverhoging in de VS en wellicht nog meer infuus. Mij lijkt die focus totaal verkeerd maar de markt is groter dan ik. De markt wil een fraai eind aan het jaar.  Ik ben benieuwd wanneer de werkelijkheid – economie, schulden, banken, Griekenland – doordringt.

Een goede beursweek toegewenst! – Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview

Print Friendly, PDF & Email