Nieuwsbrief van 15 mei 2016

Analyse weekend 15 mei 2016

AEX-verwachting:  Beursklimaat blijft (licht) negatief

Weekgrafiek AEX (gewoon):

WeekWel een beweeglijke week, maar uiteindelijk weinig veranderd, twee puntjes erbij. Verwachting was lager, op weg richting 420. De candle van deze week is blauw, maar we sloten toch hoger dan vorige week. Dat komt doordat de candle begin van de week wel hoger begon. Dan is het een “negatieve” candle. Er zijn ook softwarepakketten die dan weer aparte kleuren hebben. De weekgrafiek vindt de laatste weken steun op MA20. En weerstand van MA50. Beide MA’s dalen, maar MA200 stijgt. We komen nog niet los van lijn Z. Verder weinig van te zeggen. Het lijkt erop dat we zijwaarts bewegen na de stijging vanaf 380. Dat zou dan op een pauze duiden, waarop we op den duur toch weer verder omhoog kunnen. De DI is negatief, de rest van de redelijk. Vorige week was ik negatiever, maar feit blijft ook dat er een toppatroon is dat nog steeds kan worden voortgezet.

Daggrafiek AEX:

Dag

Positief: steun op trendlijn C. Negatief: zwakke indicatoren, blijft ook in dalende trend ZZ2 en ook nog: kop-schouder met als neklijn de groene stippellijn op 426!

Daggrafiek AEX MACD:

Dag MACD

Hier zien we wel een voorzichtig stijgen.

Daggrafiek AEX Bollinger banden:

Dag Boll

De banden dalen, nu steun op onderste band maar we kunnen ook de onderste band volgen naar verder beneden.

Weekgrafiek EUR/USD (gewoon):

Week Euro

Blijft gewoon in de zijwaartse zone, ondanks alle verhalen dat de euro zo hoog staat. Ik verwacht geen doorbraak van 1,15. Ik let op de steunlijn RSI.

Verwachting Het oogt niet spectaculair. Al met al verwachting licht negatief. Letten op neklijn 426.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email