Nieuwsbrief van 15 maart 2015

Verwachting AEX: verder omhoog, zonder noemenswaardige correctie

Analyse weekend  15 maart 2015

Daggrafiek AEX

20150315AEX

Lezers, het beeld is ongewijzigd. Deze week kwamen er 2,5 punten bij, een half procent. Minder dan vorige week maar toch leuk.  In de daggrafiek vallen twee dingen op:

1. De RSI is onder lijn P gekomen maar dat leidt niet tot een correctie. De RSI blijft gewoon hoog liggen en de stochastics begint zelfs weer aan de volgende draai naar boven.
2. De zeer sterk stijgende lijn R is afgelopen week een paar keer gebroken. We komen in de buurt van het koersdoel van de vlag (496) en het tempo van lijn R wordt moeilijk vol te houden.

Weekgrafiek AEX
20150315AEXw

Breekt wat verder uit. Indicatoren staan overbought maar we zien in de daggrafiek dat dat een tijd zo kan blijven.

Verwachting
De verwachting is hetzelfde als vorige week want het beeld is hetzelfde:
1. Richting blijft omhoog. Hoge indicatoren kunnen een tijd hoog blijven.
2. Even een tikkie terug kan altijd. Bij hoge indicatoren is lastig in te schatten wanneer ze even terugvallen. Maar pauze of terugvallen is niet: corrigeren. De trend is omhoog. De stochastics draait naar boven dus dat duidt op minder kans deze week op terugvallen.

De stand van de wereldeconomie  met zijn lage olieprijs roept niet bepaald om een explosieve stijging. Maar in Europa zijn we met iets anders bezig: stimuleren. Al het geld stroomt naar Europa. We zien nu al een tijd iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt: negatieve koersen voor S&P en Nasdaq en een AEX die maar doorstijgt. Lijkt me waarschijnlijk dat we het koersdoel van de vlag komende week halen. 500 kan ook nog.

Reageren? Stuur Franciscus een mail op info@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email