Nieuwsbrief van 15 februari 2015

AEX-verwachting: technisch gezien hoger, maar Griekenland en de Oekraïne kunnen het feestje bederven!

Analyse weekend 15 februari 2015

Daggrafiek AEX

20150215AEX

Keurig. Het driehoekje van vorige week, aangegeven met de dikke blauwe lijntjes vormde  een voortzettingspatroon dat wees op : hoger. Er gebeurde iets grappigs: de AEX ging toch naar beneden uit de driehoek, maar zie: de driehoek werd een vlag. En uit die vlag braken we naar boven. Dat is goed nieuws, want een vlag is een sterker voortzettingspatroon dan een driehoekje en een vlag heeft ook een duidelijker koersdoel. Deze vlag komt na de stijging van 411 naar 459, dus 48 punten. Koersdoel vlag: 457 (uitbraakniveau) plus 48 = 505!! Yes. Komt overeen met het doel van ongeveer 500 uit de maandgrafiek.

De getoonde indicatoren draaien naar boven. De niet- getoonde MACD heeft  een negatieve crossing gemaakt MAAR draait nu ook weer naar boven….

Weekgrafiek AEX
20150215AEXw

Nog steeds prima, alweer een prima candle deze week. Is nu door lijn D2. Op weg naar lijn B2 bij 480. Stochastics aarzelt evenals vorige week, andere indicatoren staan goed.

Daggrafiek DAX

20150215DAX

Lastiger te beoordelen. Laatste candle twijfelt en indicatoren lijken vermoeid. Niettemin is de beweging nu nog: omhoog. Lastig in te schatten hoe lang men dat volhoudt.

Daggrafiek S&P500

20150215SP

Vergeleken met de vorige week getoonde weekgrafiek nu erg veel lijnen. Dat is altijd zo bij de daggrafiek. Komt ook doordat ik lijn A en lijn C (zwart) uit de weekgrafiek ook hier heb ingetekend. U kunt ze dan vergelijken. Maar het duidelijkste kanaal in de daggrafiek is eigenlijk PQ, blauw. Dat kanaal loopt heel ver terug en heeft overtuigend veel raakpunten.  Sinds november 2012 is binnen PQ een versnelling opgetreden: kanaal RS, rood. Die versnelling is nu uit kanaal PQ aan het breken en vindt daarbij steun op oude lijn Q.

De niet getoonde weekgrafiek S&P is sterk, de candle van afgelopen week is fraai.

Verwachting
Op verzoek van de lezers sinds vorige week ook analyse van DAX en S&P. Vorige week de weekgrafieken, deze week de daggrafieken. Ik kan niet beloven dat ik dat elke week zal doen, hoofdzaak blijft de analyse van de AEX. Maar zeker als er verschillen zijn is het goed ze erbij te halen.

Lezers, al vele weken op rij komt de verwachting uit. Een ding is zeker: dat zal niet zo blijven, er komen ook missers. Het blijft een verwachting.
Ik geef hier een technische analyse en de daarop gebaseerde verwachting luidt wederom: hoger.
Het is niet anders, waarschijnlijk loopt men al flink vooruit op de stimulering door de ECB.

Zijn er ook waarschuwingen? Vanuit de grafieken : ja. Het valt nl op dat veel aandelen binnen de AEX aan het toppen zijn. De DAX is misschien aan het toppen.
Vanuit het nieuws: nou en of. De stijging van afgelopen week was euforie vanwege Griekenland en Oekraine. Beide nieuwsfactoren kunnen komende week wel eens flink tegenvallen, waarschijnlijk maandag al. Dus ook ik houd mijn hart vast wat dat betreft. Maar puur technisch: hoger.
Maandag: VS dicht.

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email