Nieuwsbrief van 14 september 2014

Vooruitzicht voor deze week: vervolg naar boven het meest waarschijnlijk 

Analyse weekend 14 september 2014

Weekgrafiek AEX

Kleine pauze gehouden deze week. Pauze precies bij weerstandslijn A. Onderliggend heel sterk en indicatoren hoog. Vervolg naar boven dus meest logisch.

20140912AEXw

Daggrafiek AEX
Deze week wat afgekoeld. De zeer sterke stijging langs lijn Z kon niet zo doorgaan. Dat is allemaal  vrij logisch. Belangrijk is wel dat we nu weer beneden lijn A zijn en beneden de dubbele top van juni-juli op 420.

 

20140912AEX

Weekgrafiek DOW

De DOW was onder uit kanaal AB gevallen maar steeg vanaf 2009 zeer sterk, zelfs tot nu boven het kanaal AB. Al met al bijzonder. Nu zien we dat de RSI de stijging niet meer bijhoudt.  Lijkt erop dat de DOW gaat toppen. Komt terug in kanaal AB? Ik houd daar wel rekening mee.

20140912DOWw

De omgeving
Alles corrigeerde wat. Opvallend is dat in de grafieken van de VS de indicatoren nu meer afkoelen dan bij ons. Komt daar dan toch een top?

Verwachting
De verwachting was hoger, maar wel altijd wat kans op wat afkoelen na deze sterke stijging.

Het werd het afkoelen. Dat is niet erg. De sterke weekgrafiek geeft aan dat een vervolg naar boven toch weer het meest waarschijnlijk blijft. Er is bij afkoelen altijd een dilemma: zet de afkoeling door en wordt het een echte correctie? Het feit dat we beneden lij A en de dubbele top zijn ondersteunt het correctie-idee. Maar vanwege de sterke weekgrafiek en de nog vrij hoge indicatoren in de daggrafiek lijkt stijgen me kansrijker.

Daarmee blijft dus de verwachting: hoger.
Maar, er zijn deze keer wel maren. De rek lijkt er onderhand uit. Het stijgt nu al heel erg lang. We zagen dat de AEX de laatste drie dagen vrijwel niet bewoog, men weet het even niet meer.  De weekgrafiek van de DOW lijkt ook aan te geven dat op enige termijn de rek er wel uit is. Zijn we een top aan het zetten?

 Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Print Friendly, PDF & Email